Študer: Primarni cilj opstanak u eliti i razvoj mladih

Rukometašice Radničkog su jesenji deo sezone završile na osmom mestu i nakon zimskih priprema ih očekuje početak drugog dela u kome bi trebalo da uplove u mirnu luku na tabeli Super rukometne lige. Nakon promene sredine Željane Radaković u prelaznom roku su pristigle iskusna internacionalka Dunja Tasić kao i pouzdani levi bek Andrea Boner što uz povratak na teren duže odsutnih Ajlin Bjelak i Jovane Stoiljković daje realnu nadu za ispunjenje zacrtanih ciljeva.

Kraj godine je i prilika za sumiranje postignutog kao i očekivanja u budućnosti što je učinio šef stručnog štaba Dragan Študer, sa kim razgovor započinjemo konstatacijom da je na početku sezone preuzeo mladu ekipu, željnu dokazivanja.

Podmlađeni sastav, puno igračica bez superligaškog iskustva, treniralo se dobro i napredovali smo iz dana u dan , iz utakmice u utakmicu.

U tim okolnostima, kako ste zadovoljni postignutim rezultatima..

Bodovni saldo je možda mogao biti i bolji. Na gostujućim terenima smo odigrali nerešeno sa direktnim konkurentima za opstanak .

Teret je podjednako pao i na mlađe igračice. Kako ocenjujete njihovu ulogu?

Mišljenja sam da su mlade igračice zadovoljavajuće napredovale i može se računati na njih u godinama koje dolaze, naravno samo predanim radom i odricanjem stiže se do uspeha.

Tim je pretrpeo određene kadrovske promene u pauzi a očekujete i povratak na parket povređenih igračica.

Ubeđen sam da će novopridošle igračice podići nivo igre i rezultata ekipe u drugom delu prvenstva, a takođe i podići nivo trenažnog procesa u celini i pomoći mlađim igračicama da steknu nova znanja i veštine. Očekujemo i povratak nekih igračica posle povreda koje će nam puno značiti. Potrebno je vreme da se uigraju i međusobno upoznaju na terenu i van njega.

Koja su Vaša očekivanja u nastavku prvenstva

Očekujem da ostvarimo zacrtane ciljeve za ovu sezonu a to su opstanak u društvu najboljih kao i napredak i razvoj mladih igračica koje bi trebalo da budu osnova ekipe u narednim godinama i uveren sam da ćemo to i  ostvariti.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar