Stevović posetio Gimnastičko sportsko udruženje „Kraguj“

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je Gimnastičko sportsko udruženje „Kraguj“ kako bi se upoznao sa radom ovog kluba i najavio podršku grada koja će ubuduće biti kontinuirana.

Svestan sam koliko je važno ulagati u sportske programe koji pomažu da naša deca budu zdrava i imaju aktivan način života. Gimnastičko sportsko udruženje Kraguj je pravi primer ovakvog programa, i ja sam veoma ponosan što je naš grad u mogućnosti da pruži podršku ovakvim klubovima. Ovo je sport koji okuplja najveći broj devojčica, a mi inače težimo ka tome da uključimo što veći broj devojčica i devojaka u sport.

Posao kaoji obavljam kao član Gradskog veća za sport podrazumeva i redovan obilazak ovakvih klubova, jer mi te posete omogućavaju da steknem uvid kako ti klubovi rade sa decom, kakva podrška im je potrebna, u kakvom stanju je infrastruktura i kako zajednički možemo nešto da promenimo i unapredimo u njihovom radu.

Svako ulaganje u amaterski sport, vraća se našoj zajednici mnogostruko jer sutra dobijamo zdrave članove našeg društva, dobijamo buduće šampione, koji će predstavljati naš grad i državu na način koji će sve nas učiniti ponosnim na rezultate koje ostvaruju – kazao je Stevović.

Slađana Kovačević, predsednik Gimnastičkog sportskog udruženja Kraguj zahvalila se Predragu Stevoviću, članu Gradskog veća za sport na poseti i najavljenoj podršci. Klub postoji već 15 godina. U početku je radio pri Sokolskom društvu Kragujevac, a poslednjih pet godina samostalno. Klub okuplja oko 60 devojčica u četiri grupe, dve početne i dve takmičarske.

Treninzi se odvijaju u fiskulturnoj sali TUŠ „Toza Dragović“ koja je delom opremljena i prilagođena njihovim potrebama, ali je potrebno još ulaganja u čemu će Grad Kragujevac pružiti podršku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar