Stevanović: Imali smo najteži raspored od svih, zadovoljan sam rezultatima

Trener aktuelnih šampiona Regionalne lige, vaterpolista Radničkog iz Kragujevca, Uroš Stevanović, zadovoljan je učinkom svojih izabranika, koji su posle dva turnira tog takmičenja jedini neporaženi tim, pošto na kontu imaju pet pobeda i tri remija, pa trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli, sa tri boda manje od vodećeg Juga i poenom zaostatka za Novim Beogradom.

Kragujevčani su u Budvi savladali istoimenog domaćina (17:4), Novi Beograd (11:10) i zagrebačku Mladost (15:13), dok su sa Jadranom iz Herceg Novog odigrali nerešeno (12:12).

– Regionalna liga je ove godine izuzetno jako takmičenje, sve ekipe igraju vaterpolo na visokom nivou i siguran sam da bi bila najkvalitetnija liga u poslednjih nekoliko godina, pa možda čak i decenija, da se igrala u ligaškom sistemu. Šteta što se zbog pandemije korone ne igra tako. Ostaje žal i zbog publike koja je ostala bez uživanja u mnogim gradovima Crne Gore, Hrvatske i Srbije – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Šumadinci su se tako približili drugom uzastopnom plasmanu na „fajnal-foru“, u drugom učešću u najjačem takmičenju regiona, a ostaje žal što zbog gustog rasporeda nisu upisali i koju pobedu više.

Imali smo najteži raspored od svih ekipa ove godine na prva dva turnira Jadranske lige. U Splitu smo otvorili večernjom utakmicom protiv Primorca, ujutru nas je čekao derbi sa Crvenom zvezdom, a uveče najteža utakmica sa domaćinom, Jadranom. Ovde u Budvi je svaka utakmica, izuzev sa domaćinom, bila derbi, što se vidi i po rezultatima. Ali, zapanjujuće da su pred svaku našu utakmicu protivnici imali slobodno kolo. Mnogo su svežije dočekivali te utakmice i to je bio jako bitan faktor u ovakvom sistemu. Kada se sve sumira, mogu da budem nezadovoljan samo remijem u duelu sa Primorcem u Splitu, gde smo izgubili dva boda. Ostalim mečevima sam sasvim zadovoljan – istakao je Stevanović.

Kragujevčani će biti domaćini trećeg, poslednjeg turnira ligaškog dela, od 18. do 20. februara, kada će u Kragujevcu ugostiti Jug, Šabac i Partizan.

– Najvažnije da smo uspešno završili turnir, ostaju nam još tri utakmice u Kragujevcu i sigurno će to biti spektakl. I drugi turnir u Zagrebu biće jako zanimljiv, a iluzorno je govoriti o prognozama posle ovakvog turnira u Budvi, gde su igrani veoma neizvesni i uzbudljivi mečevi. Zadržali smo nivo igre sa finalnog turnira Kupa Srbije, što nam mnogo znači pred duel sa Olimpijakosom, u sredu, kada nastavljamo period jako bitnih utakmica – zaključio je Stevanović.

U sredu od 20.30 časova, Kragujevčani otvaraju drugu polovinu Lige šampiona, utakmicom sa jednim od glavnih kandidata za osvajanje tog takmičenja, atinskim Olimpijakosom, na svom bazenu. Ulaznice su u prodaji, po ceni od 500 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar