Stanojev, Barudžić: Predstavićemo se Evropi u najboljem svetlu

Rukometaši Radničkog se nalaze u završnoj fazi priprema pred start sezone i izazove koje ih očekuju, a prvi i najznačajniji je evropski debi i dvomeč sa jednim od velikana rukometnog sporta, češkom Duklom, gde će kragujevački superligaš pokušati da izbori plasman u drugu rundu Kupa Evrope.

O značaju narednog evropskog dvomeča, protivniku i očekivanjima, utiske su izneli biseri kragujevačke škole rukometa Stefan Stanojev i Miloš Barudžić, koje za početak razgovora pitamo o iskustvu igranja međunarodnih utakmica i kolika je razlika u samom pristupu u odnosu na domaće prvenstvene:

Stanojev: Nažalost do sada nisam imao prilike da igram na međunarodnoj sceni, ali što se tiče mene nema nikakve razlike u odnosu. Pripremam se isto kao i do sada na najvišem mogućem nivou.

Barudžić: Već sam nastupao u nekoliko evropskih utakmica, tako da imam iskustva i mislim da to donosi veliku motivacuju igračima. Ogromna je razlika i mnogo je veći teret na igračima i stručnom štabu, tu postoji samo jedan protivnik u tom trenutku i ne postoji mogućnost da se kasnije izvučemo dobrim rezultatima kao u prvenstvu, jednostavno jedan trenutak gde moraš biti bolji.

Koje su prednosti Radničkog u odnosu na Duklu?

Stanojev: Teško je pričati o prednostima nad ekipom koju ne poznajemo dovoljno dobro. Fizički smo dobro spremni i mislim da možemo da odgovorimo na njihov sistem igre. Nadamo se dobrom rezultatu u Pragu pa naša prednost može da bude publika i atmosfera u revanšu u Kragujevcu.

Barudžić: Duklu za sad ne poznajem i teško je dati komentar na ovo pitanje, ali mogu reći da svi u klubu imaju najveću moguću želju da Radnički prođe u naredno kolo.

Iako je nezahvalno prognozirati konačan ishod, koja su Vaša očekivanja dvomeča sa gigantom evropskog rukometa?

Stanojev: Nezahvalno je pričati o tome bez dosadašnjih međusobnih duela. Treniramo naporno, mlada smo ekipa, željna dokazivanja. Spremamo se, gledamo analize i tražićemo našu šansu za dobar rezultat kako bi predstavili klub i grad u najboljem svetlu.

Barudžić: Odradili smo dobre pripreme i mislim da nas je ova evropska utakmica dodatno motivisala. Mogu da istaknem da se radujemo ovom duelu, a posebno utakmici koja će se odigrati na našem parketu u Kragujevcu.

Podsećamo da je prvi susret prvog kola Kupa Evrope zakazan za 10. septembar od 17 časova u Pragu, a revanš je na programu narednog vikenda, 17. septembra u dvorani SBB Jezero.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar