Srpski atletski savez donira projekat za izgradnju atletskog stadiona u Kragujevcu

Srpski atletski savez će donirati projekat gradu Kragujevcu za izgradnju atletskog stadiona i aktivno učestvovati u realizaciji tog projekta, najavio je na konferenciji za novinare održanoj nakon obilaska lokacija za izgradnju stadiona, Slobodan Branković direktor saveza, kao što to radimo i na drugim lokacijama u Srbiji u poslednjih osam godina. On je rekao da će savez pomoći i u rekonstrukciji atletskog centra u Velikom parku, jer je važno održati atletske trenažne procese tokom cele godine, a sve u cilju omasovljenja kraljice sportova i vraćanja kragujevačke atletike na stare staze, rekao je sportski radnik i bivši sportista.

Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog saveza sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem i Slobodanom Spasićem, sekretarom Atletskog kluba Radnički, obišao je danas lokacije koje bi bile odgovarajuće za izgradnju atletskog stadiona u Kragujevcu. Uz podršku atletskog saveza sa izgradnjom bi se otpočelo sledeće godine.

Odgovorna politika i rukovodstvo jedne lokalne samouprave radi unapređenja sportske infrastrukture mora da obezbedi atletski stadion kao osnovu i bazu svih sportova. Izdvojene su dve veoma atraktivne lokacije u blizini Stadiona Čika Dača kao odgovarajuće za izgradnju atletskog stadiona i veoma brzo ćemo se odlučiti za jednu od njih, rekao je Branković a već u oktobru otpočeti sa izradom glavnog projekta koji će donirati Srpski atletski savez. Tokom leta 2022. godine biće izgrađena prva faza i Kragujevac će dobiti atletsku stazu, a naredne, projekat izgradnje atletskog kompleksa će biti završen. Sve to u cilju omasovljenja atletike u Kragujevcu kakvu je imao i kakvu zaslužuje i da Atletski klub Radnički vrati stari ugled.

Da bi kragujevački atletičari dobili prostor za trenažne procese i u zimskom periodu, Srpski atletski savez pomoći će i u rekonstrukciji i dogradnji atletskog tunela u Velikom parku. Kragujevac je oduvek imao reprezentativce u kraljici sportova, a ovo je način da se očuvaju dosadašnje i privuku nove generacije atletičara za stvaranje novih šampiona, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport. Ovo je veliki dan za Kragujevac i Kragujevčane jer ćemo uz podršku Srpskog atletskog saveza, izgradnjom atletskog stadiona i rekonstrukcijom i dogradnjom atletskog tunela zaokružiti priču o atletskoj infrastrukturi što će preobraziti atletiku u Kragujevcu u najboljem mogućem svetlu. Prvi put kragujevački atletičari će dobiti vrhunske uslove za pripreme i treninge tokom zime. Ovo je ono što je grad oduvek hteo i ono na čemu gradonačelnik Dašić insistira a to je podizanje sportske infrastrukture.

Post Author: Milan

Ostavi komentar