Srđan Ristić pokušaće da obori još jedan Ginisov rekord

Kragujevčanin Srđan Ristić Rile pokušaće da obori još jedan Ginisov rekord, ovoga puta u disciplini Burpee pull ups in 60 minute, kombinaciji zgibova i sklekova, u nedelju, od 16 časova, u Hali „Gordana Goca Bogojević“, a ulaz će biti besplatan.
Ristić će pokušati za 60 minuta da uradi više od 412 zgibova i sklekova, a obaranju rekorda prisustvovaće i komisija Rekord instituta iz Nemačke, koja će, ukoliko Ristić uspe u svojoj zamisli, da verifikuje rezultat i uruči mu na licu mesta sertifikat i medalju.
– Vredno sam trenirao i podigao formu maksimalno. Spreman sam za obaranje rekorda i zaista očekujem da ću uspeti u svojoj nameri. Ovim putem pozivam sve zainteresovane da prisustvuju jedinstvenom događaju i pruže mi podršku u obaranju rekorda – rekao je Srđan Ristić.
U okviru obaranja rekorda biće organizovan bogat program. Specijalni gost velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović iz Nemačke, izvešće svetske poznat Hamer hand show. Program će upotpuniti i Trening centar „Grom2, Klub borilačkih sportova „Gladijator”, Bokserski klub „Lukač”, Karate klub “Junior”, Rvački klub “Kragujevac”, kao i Primenjeni aikido “Lazović”. Kompletnu logističku podršku Srđanu Ristiću u orgnaizovanju ovog događaja, pružilo je Sportsko privredno društvo “Radnički”.
Podsetimo, Srđan Rile Ristić je u oktobru 2016. oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, kada je uspeo da uradi čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda.
Ovog puta, komisija će biti prisutna na licu mesta, pa će Ristić imati priliku da se u nedelju, 13. oktobra upiše u čuvenu Ginisovu knjigu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar