SPD Radnički sklopilo sporazum sa udruženjem hranitelja „Čuperak“

Sportsko društvo Radnički je od osnivanja svojstveno i jedinstveno po mnogo čemu. Pored sjajnih sportskih rezultata koje postižu sportisti iz četiri kluba, SPD Radnički pokazuje i visok stepen društvene odgovornosti i angažovanja u brojnim aspektima života. Nakon sklopljene saradnje sa 29 udruženja osoba sa invaliditetom, najnoviji potez je potpisivanje sporazuma sa udruženjem hraniteljskih porodica „Čuperak“ koji je upriličen danas u prostorijama SC Iskra.

U okviru našeg udruženja egzistira 37 hraniteljskih porodica sa sedamdesetoro dece. U okviru Šumadijskog okruga taj broj je znatno veći, ali nisu svi članovi našeg udruženja. Bavimo se organizacijom brojnih događaja kako bi pomenutoj deci učinili život lepšim i sadržajnijim, kao što su izleti, podela novogodišnjih paketića, spremanje raznih priredbi iz čega se da zaključiti da je poenta druženje, obzirom na okolnosti u kojima žive, predstavila je udruženje „Čuperak“ predsednica Ana Nikolić, a onda se osvrnula na današnji događaj:

Potpisivanje ovog sporazuma nam mnogo znači, samim tim deca neće više provoditi vreme u četiri zida, družiće se sa vršnjacima, naučiće da plivaju, imaće mogućnost korišćenja teretane, mada se i pojedinci već bave sportom u raznim klubovima. Nadam se da će se većina okupiti ovde i da će to biti velika podrška hraniteljima. Za kraj, moram da naglasim da nam je neko prvi put na ovaj način izašao u susret i ponudio konkretnu pomoć i saradnju i zahvalna sam svima u SPD Radnički na pruženoj ruci.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom nije krio ni izvršni direktor SPD Radnički Žika Ceković:

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između nas i udruženja „Čuperak“ je samo početak naše saradnje koju smo planirali da razvijemo u narednim godinama. Sama osnova je da omogućimo deci iz hraniteljskih porodica da objekte kojima gazdujemo stavimo u njihovu funkciju i omogućimo im da se bave sportskim aktivnostima i time im upotpunimo detinjstvo i odrastanje. SPD Radnički, osnovan od strane Skupštine grada Kragujevca, kao društveno odgovorna organizacija će se i dalje truditi da sav svoj bogati potencijal stavi na uslugu građanima Kragujevca, a i šire, zaključio je Ceković.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar