SPD Radnički promoviše u „Plazi“ odbojku ali i bavljenje sportom

U organizaciji Sportskog privrednog društva “Radnički”, na platou ispred Šoping mola “Kragujevac Plaza” održava se dvodnevna škola odbojke.

Imajući u vidu da je SPD Radnički nastalo kao potreba da se najkvalitetniji sportisti i sportski radnici Kragujevca ujedine pod istom kapom, i da se na sistematičan način pristupi radu sa mlađim kategorijama, pokrenuta je jedinstvena školu sporta, koja pored stručnog rada sa najboljim trenerima, obuhvata i širi spektar aktivnosti na polju edukacije i pravilnog ravoja dece školskog uzrasta.

“Škola sporta SPD Radnički deci nudi priliku da se u odličnim uslovima sportski razvijaju i edukuju o zdravom stilu života. Pored vrhunskih trenera, na raspologanju su im i usluge sportskih psihologa, lekara, nastavnika koji drže besplatnu pripremnu nastavu za osnovce i srednjoškolce, kao i kursevi stranog jezika. Zaista se trudimo da svi sportovi u okviru društva budu pod nadzorom najstručnijih ljudi”, istakao je Ivan Milošević, generalni sekretar SPD Radnički.

Trenutno, škola sporta SPD Radnički broji oko 500 dece različitih uzrasnih kategorija i disciplina. Plan je da se u dogledno vreme taj broj višestruko uveća putem razičitih promotivnih akcija. Prva u nizu aktivnosti je mini trening odbojke, organizovan na platou ispred Šoping centra Kragujevac Plaza, gde članovi mlađih kategorija OK Radnički imaju priliku da zainteresovanim sugrađanima predstave sve čari ovog sporta, koji ima višestruke benefite kada je u pitanju pravilan rast i razvoj kod dece.

“Veoma je važno da se deca u ranim godinama upoznaju sa određenim sportom, da ga zavole i tako budu spremna za napore koji ih kasnije očekuju. OK Radnički već godinama se trudi da omasovi mlađe selekcije, kako bi se stvorila baza igrača za seniorski pogon. Prisutni smo u velikom broju kragujevačkih škola, odziv dece je više nego zadovoljavajući i sa njima se radi prilično ozbiljno. Nastojaćemo da uz pomoć lokalne samouprave u budućnosti sve to podignemo na još viši nivo”, poručuje Srđan Pantelić, prvotimac Radničkog i ujedno trener predpionirske selekcije.

Inače, odbojka u Kragujevcu odavno ima epitet jednog od najpopularnijih sportova. Razlog za to su brojni uspesi Radničkog, među kojima se izdvajaju dve titule državnog prvaka, kao i jedan trofej pobednika Kupa Srbije. Takođe, Radnički je u ne tako davnoj prošlosti predstavljao Srbiju u najznačajnijim evropskim klupskim takmičenjema.

Mini odbojkaški trening, na imrovizovanom terenu ispred Plaze, na program je i danas od 17 do 20 časova. Slične promotivne aktivnosti planirane su i za ostale sportove u okviru SPD Radnički. Za kraj septembra predviđena je promocija škole košarke, a potom i rukometa i vaterpola

Post Author: Milan

Ostavi komentar