SPD Radnički ozvaničilo saradnju sa školom „Vukašin Marković“

Sportsko privredno društvo Radnički osim vrhunskih rezultata koje postiže u oblasti sporta, kao društveno odgovorna organizacija od samog osnivanja poklanja izuzetnu pažnju brizi o mladima, kako kroz sport, tako i kroz vansposrtske aktivnosti i njihovo obrazovanje.

Povod današnje konferencije za novinare u SC Iskra je potpisivanje ugovora o poslovno tehničkoj saradnji između SPD Radnički i škole za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju „Vukašin Marković“.

Ovim ugovorom smo napravili još jedan dobar potez, staviviši na raspolaganje naš velelepni objekat u njihovu funkciju. Deca će biti prezadovoljna. Grad Kragujevac u potpunosti finansira Iskru, koja je poklon „Delta“ fondacije i šteta bi bila da se ne iskoristi u punom kapacitetu. Ovim još jednom potvrđujemo našu misiju i pozivamo sve zainteresovane da dođu i pridruže se trenutnim korisnicima. Ovog trenutka imamo potpisane ugovore sa 29 sličnih organizacija, a proširićemo saradnju i sa zainteresovanima iz našeg regiona, prezentirao je detalje saradnje direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, a onda se nadovezao:

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“ je osnovana 1967. godine i već 55 godina obrazuje decu sa smetnjama u razvoju i autizmom uzrasta od 7 do 25 godina. Škola pre svega brine o našim mladim sugrađanima kojima je znanje podjednako potrebno.

Ovo će nam znaćiti puno, jer se mi kao škola trudimo da pored vaspitno obrazovnog delovanja, što je primarno u našem radu, što više učenike izvodimo iz učionica, što im puno znači u socijalizaciji i njihovom društvenom životu. Svi znamo koliko je deci potrebno da se bave sportom, ali i samim dolaskom u ovu ustanovu, oni će značajno unaprediti svoje psihofizičko stanje, jer znamo da im je potreban razvoj motoričkih veština, tako da će to višestruko uticati na naše učenike, prvenstveno u širenju kontakata i popunjavanju slobodnog vremena nakon nastave. Korišćenjem ovog prostora ćemo na najbolji način upotpuniti njihove aktivnosti, istakla je značaj potpisanog ugovora, direktorka škole „Vukašin Marković“ Tatjana Simić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar