Šest medalja reprezentativaca iz ”Šumadija karate dođoa” na Prvenstvu sveta u Skoplju

Od 11. do 13. novembra u Skoplju je održano Prvenstvo sveta u tradicionalnom karateu, na kojem su nastupili i takmičari ”Šumadija karate dođoa”. Ovom prilikom Kragujevčani su osvojili zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Reprezentaciju JKA Šotokan saveza Srbije predstavljalo je petoro takmičara iz ”Šumadija karate dođoa”: Olivera Petković, Tihana Aleksić, Irina Dukadinoski, Jovana Jovanović i Miloš Petković.

Jovana Jovanović je sjajnim nastupima u izuzetno brojnoj konkurenciji devojčica od 8 i 9 godina osvojila srebrnu medalju u disciplini kihon kumite, a ”za dlaku” joj je izmakla još jedna medalja u dogovorenom sparingu.

Olivera Petković je u istoj disciplini, ali u konkurenciji devojčica od 10 i 11 godina osvojila bronzanu medalju.

Ženski tim u sastavu Olivera Petković, Tihana Aleksić, Irina Dukadinoski i Jovana Jovanović osvojila je srebrnu medalju u dogovorenom sparingu u kretanju.

Posebno raduje dominantno osvojena zlatna medalja ženskog kata tima u sastavu Olivera Petković, Tihana Aleksić i Irina Dukadinoski koji već dugo vremena beleži vrhunske rezultate na svakom takmičenju na kom se pojave.

Miloš Petković je u Kragujevac doneo dve bronzane medalje osvojene u disciplini en-bu u timu sa Marković Marjanom i u borbama.

Takmičare ”Šumadija karate dođoa” 20. novembra očekuje nastup na JKA Prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19:00.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar