Senzacija u LŠ: Radnički savladao Olimpijakos

Vaterpolisti Radničkog napravili su veliko iznenađenje i u Kragujevcu savladali jednog od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, grčki Olimpijakos, rezultatom 10:8.

Na krilima dobrih partija iz Regionalne lige, Šumadinci su odigrali još jedan odličan meč i sve vreme bili u vođstvu protiv favorizovanog rivala. Još jedno su pokazali da kada odigraju kako znaju mogu do pobede bez obzira ko se nalazio na drugoj strani bazena.

Radnički je odlično otvorio utakmicu i „odvojio“ se na tri gola posle pet minuta igre, pogocima Vrlića, Jankovića i Miličića (4:1), ali su gosti u finišu prvog perioda smanjili zaostatak preko centra Murikisa sa igračem više (5:3).

Potom su Atinjani u par navrata prilazili na „minus jedan“, ali je Nikola Lukić 17 sekundi pre odlaska na odmor duplirao vođstvo – 7:5.

Posle nepuna dva minuta igre u trećoj četvrtini Olimpijakos je došao do izjednačenja, golovima Filipa Filipovića iz peterca i sa igračem više, ali se Radnički pred poslednji period vratio u vođstvo, razornim udarcem Marka Radulovića – 8:7.

Zatim su se izabranici Uroša Stevanovića vratili na dva gola „viška“ lepom šraubom Vrlića (9:7) i tu prednost nisu ispuštali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović, Nikola Lukić i Josip Vrlić sa po dva gola, dok su na drugoj strani prednjačili Janis Funtulis sa tri i Filip Filipović sa dva.

Pre početka susreta, Vaterpolo klub Radnički uručio je prigodne poklone najtrofejnijem srpskom vaterpolisti Filipu Filipoviću i fizioterapeutu Srbije i Radničkog, Vladi Radoviću, povodom osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vaterpolisti Radničkog sada se okreću Super ligi Srbije, u kojoj ih najpre očekuje gostovanje Šapcu, u subotu od 18 časova, a zatim i derbi sa Crvenom zvezdom na svom bazenu, u utorak od 19 sati. Ulaznice za taj duel već su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena, po ceni od 200 dinara.

Radnički – Olimpijakos 10:8 (5:3, 2:2, 1:2, 2:1)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Đorđi Kun (Mađarska) i Sebastijan Dervio (Francuska).

RADNIČKI: Dobožanov, Radulović 2, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

OLIMPIJAKOS: Bijač, Gramatikos, Gilas 1, Genidunias 1, Funtulis 3, Guvis, Dervisis, Bušlje, Murikis 1, Filipović 2, Krisospatis, Kolomvos, Zerdevas. Trener: Teodoros Vlahos.

Post Author: Milan

Ostavi komentar