Šampionke prejake za oslabljeni Radnički

Rukometašice Radničkog su u polufinalnom duelu Kupa Srbije nakon jakog otpora u većem delu utakmice, u oslabljenom sastavu poražene od višestrukog osvajača Kupa, ekipe Jagodine rezultatom 21:27, poluvreme 9:10 i tako se časno, uzdignutog čela oprostile od borbe za trofej.

Kragujevčanke od početka sezone prate kadrovski problemi uzrokovani povredama a put Kraljeva su krenule bez najiskusnije u svojim redovima, Jovane Stoiljković, koja ovog proleća pruža sjajne partije, ali čvrsto rešene da pokažu zube i daju sve od sebe u borbi sa favorizovanim protivnikom. Utakmica je počela čvrsto na obe strane, agresivno u odbrani i nervozno u napadu, tako da se na prvi pogodak čekalo 4 minuta, a golgeterski post prekida Ajlin Bjelak. Nastavile su igračice nominalnog domaćina sa kombinovanom odbranom koja je zbunila Jagodinke a nesavladiva je bila i čuvar mreže Gordana Petković, kojoj je asistirala Jelena Pojužina sa dva odbranjena sedmerca. U 8. minutu beležimo vođstvo Radničkog 3:0, a Jagodina prvi pogodak postiže tek u 9. minutu. Kragujevčanke ponovo vode 4:1, no u tim trenucima Radnički ostaje bez dve igračice u polju, što nominalne gošće koriste i dolaze do izjednačenja (4:4,17.min). Nastavilo se sa agresivnom odbranom na obe strane, tako da su se ekipe sve do pred kraj prvog dela igre smenjivale u vođstvu, a u 29. minutu Majkićeva sa linije od 7 metara postavlja konačan rezultat na poluvremenu, 9:10.

Silovito je krenula Jagodina u drugom delu igre i nakon dva vezana isključenja rukometašica Radničkog, dolazi po prvi put do 3 gola prednosti (9:12,33.min). Dale su maksimum Kragujevčanke da ne dozvole šampionkama da naprave veliku razliku i rezultatski se odlepe, no nisu uspele u tome. Jagodinke dolaze do 4 gola viška u 41. minutu (12:16), a nedugo zatim i do 5 (14:19,45.min). Krenule su igračice Radničkog na sve ili ništa promenom u odbrambenoj formaciji i brzom tranzicijom lopte u fazi napada, došle serijom 3:0 do podnošljivog zaostatka (17:19,48.min), no neiskorišćen kontranapad pri ovom rezultatu im je došao glave. Iskusne Jagodinke su znale da unovče nastalu situaciju, vrate se u meč i serijom 0:3 ponovo dođu do plus 5 (17:22,52.min), što je i bio uvod u konačni ishod meča. Izuzetno mlada i nedovoljno iskusna ekipa Radničkog, sa ozbiljno skraćenom klupom je do kraja susreta uspela da izbori častan poraz (21:27), pruži ruku večeras boljem protivniku i poželi mu sreću u sutrašnjem finalu.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 8, Ajlin Bjelak i Natalija Mikić  su dodale po 4 pogotka,dok je kod Jagodinki titulu najboljeg strelca ponela Srna Sukur sa 6  postignutih golova.

Igrač utakmice : Srna Sukur ( Jagodina)

RK Radnički –ŽORK Jagodina : 21:27 (9:10)

Kraljevo: SC Ibar. Gledalaca : 150
Sudije: Miloš I Đorđe Jevtić
Sedmerci: Radnički 4 (3), Jagodina 8 (5)
Isključenja: Radnički 12 min, Jagodina 12 min

Radnički : J.Pojužina (2 odbrane,2 sedmerca), Veličković 8, Bjelak 4, Andrić, Blagojević , , Mikić 4 , K.Petrović 2, Ž.Pojužina , T.Petrović 1 , Inđić 1, Petković (14 odbrana, sedmerac), Ranković, Todorović 1.

Naisa :  Kostić, Adžić 2, Ćorović 4, Majkić 3, Pejović 1, Sukur 6, Nišavić, Gugač, Radović, Lovrić, Janjić, Bojičić 5, Kadović, Stojanović, Gojković 1, Mitrović 5.

Nakon završnog turnira kupa, rukometašice Radničkog se okreću prvenstvenim obavezama, gde u 20. kolu Arkus lige gostuju u Boru u nedelju 17. aprila.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar