Šampion startovao pobedom

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uspešno su započeli odbranu trona, pošto su u prvom kolu Super lige Srbije slavili na gostovanju ekipi Zemuna, rezultatom 20:8.
Na ovom meču debitovala su trojica igrača kragujevačkog tima, Miloš Ćuk, Josip Vrlić i mladi Luka Gavrilović, a zanimljivo je da su postigli po dva gola.
Zemunci su vodili dva puta na startu meča, ali su gosti preokrenuli sredinom prve deonice i prvi predah dočekali sa dva gola „viška“ – 4:2. Potom je nastavljena serija Kragujevčana i zaustavljena na devet golova (10:2), minut i po pre kraja poluvremena, kada je domaćin smanjio na 10:3.
U poslednjoj deonici aktuelni šampion došao je i do dvocifrenog vođstva, a najveću prednost od 13 golova imao je minut i 20 sekundi pre kraja – 20:7.
Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je MVP Svetskog prvenstva za juniore, Marko Radulović, sa sedam golova, a pratio ga je iskusni Miloš Miličić sa četiri.
U drugom kolu Šumadinci dočekuju novajliju u takmičenju, ekipu Proletera iz Zrenjanina, u subotu, od 19.30 časova. Karte za taj duel, po ceni od 200 dinara, biće u prodaji na info pultu zatvorenog bazena SPD Radnički, od petka.

Zemun – Radnički 8:20 (2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

NOVI BEOGRAD – Bazen: „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Petrović i Šukić.

ZEMUN: Tanović, Mihajlović, Jović, Kovačević 2, Perković, Ilić 1, Pokrajac, Andrejević, Đurić, Popović 1, Timotijević 3, Mitrović, Damjanović. Trener Vukotić.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Gavrilović 2, Janković, Ćuk 2, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Panić, Miličić 4, Lukić 1, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 7. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar