Šahovski klub „Velika rokada“ dobio opremu od Grada

Šahiste „Velike rokade“, najmlađeg kragujevačkog šahovskog kluba, na večerašnjem treningu održanom u prostorijama Ekonomskog fakulteta posetio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović i u ime Grada Kragujevca poklonio im garniture i satove za igru.

Velika rokada okuplja veliki broj dece koja sa velikim ushićenjem igraju šah i postižu sjajne rezultate na takmičenjima. Iako ova sportska disciplina nije popularna kao košarka, fudbal, rukomet i drugi kolektivni sportovi, njihovi uspesi pokazuju da i šah ima izuzetan potencijal u našem gradu, kazao je Stevović. Podsetivši da je lokalna samouprava i u prethodnom periodu pružala podršku šahovskim klubovima donirajući im odgovarajuće setove za igru, on je poručio da će nastaviti istim tempom.

Predsednik Šahovskog kluba „Velika rokada“, Zoran Simović, istakao je koliko je bitno da svako dete ovlada osnovnim veštinama ove igre jer šah ima pozitivan učinak na koncentraciju i kognitivne sposobnosti važne u ranom razvoju dece. Ova donacija za nas predstavlja znak pažnje koji ćemo iskoristiti na najbolji način. Svaki šah je dragocen i deca će ovo moći kvalitetno da koriste, rekao je Simović.

Inače, na nedavno održanom prestižnom ekipnom takmičenju, Devetoj kadetskoj ligi Šahovskog saveza Centralne Srbije, ovaj klub je osvojio titulu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar