Sa novom energijom na Subotičane

Odbojkaše Radničkog u petak, 7. februara, očekuje gostovanje subotičkom Spartaku u utakmici 17. kola Super lige Srbije. Mada su obe ekipe uveliko osigurale plasman u predstojeću mini ligu, ostaje pitanje sa koje će pozicije ući u narednu fazu takmičenja.
Duel Subotičana i Kragujevčana predstavlja svojevrsni derbi sredine tabele, iako suštinski nema neki veći rezultatski značaj, izuzev prestiža. Naime, dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja obe ekipe su već rezervisale karte za mini ligu, u kojoj će se šest najbolje plasiranih klubova boriti za prolazak u plej-of.
Radnički u predstojeći duel ulazi sa jednom novom energijom, koju je doneo harizmatični trener Dragan Kobiljski. Kragujevčani su pobedom nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu konačno prekinuli niz nesrećno izgubljenih mečeva, pa će na gostovanju subotičkim „golubovima“ pokušati da ostanu na tom pobedničkom kursu. U međuvremenu, redove Šumadinaca ojačao je bivši reprezentativac Nemanja Dukić, koji bi svojim iskustvom i autoritativnošću mogao značajno da pomogne ovoj ekipi Radničkog u samom finišu sezone.
Sa druge strane, Subotičani se uzdaju u prednost domaćeg terena, gde su bodove ostavile dve trenutno najbolje plasirane ekipe na tabeli, Vojvodina i Partizan. „Plavi golubovi“ imaće i motiv više da se revanširaju Kragujevčanima za poraz u „SBB Jezeru“ u prvom delu sezone (1:3). Spartak je u tom meču pružio jak otpor, ali nije uspeo da osvoji više od jednog seta.
Iako će, dakle, ova utakmica biti bez nekog preteranog rezultatskog značaja, sigurno je da će igrači obe ekipe pružiti svoj maksimum u želji da obezbede što bolju poziciju pred početak mini lige. Za očekivati je da će treneri Spartaka i Radničkog nastojati da prikriju svoje glavne adute za predstojeće znatno važnije međusobne okršaje u mini ligi.
Početak utakmice u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“ predviđen je za 19 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar