Rukometno evro-proleće u Kragujevcu

Burno rukometno proleće u Kragujevcu u režiji rukometnog kluba Radnički će u naredna dva meseca doživeti kulminaciju na zadovoljstvo sportskih sladokusaca. Naime, kragujevački superligaš će ponovo doći u žižu javnosti kao partner Rukometnog saveza Srbije u organizaciji rukometnog spektakla u svojoj SBB dvorani Jezero, što je nesumnjiva činjenica da su Kragujevac i Radnički na dobrom putu da postanu jedan od najvećih centara na rukometnoj mapi Srbije.

Nakon evropskog prvenstva u rukometu za muškarce, reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. U sklopu priprema pred odlučujuće, kvalifikacione duele, naša reprezentacija će odigrati kontrolnu utakmicu sa selekcijom Rusije 18. marta kao uvod pred rukometnu poslasticu – revanš baraža za odlazak na SP, susret sa pobednikom duela između Italije i Slovenije, koji je zakazan za 16. april u kragujevačkom hramu rukometa.

Najznačajnija utakmica koja nas očekuje ove godine je ta u aprilu. Svi očekujemo da ćemo se susresti sa Slovenijom, no sačekaćemo ishod tog predkvalifikacionog meča. Ovaj susret nam donosi odlazak na Svetsko prvenstvo, a to bi bila velika stvar za srpski rukomet, nakon učešća na evropskom. Sve smo podredili tome da reprezentaciji omogućimo najbolje moguće uslove i zato smo se opredelili za Kragujevac, jer su se ovde u SBB hali Jezero odigravale kvalifikacije i sama organizacija je uvek bila na visokom nivou i zbog dobre saradnje sa ljudima iz kragujevačkog rukometa, njihovog iskustva i nesebične pomoći, tako i sjajne atmosfere za koju ne sumnjam da će biti. Prethodno nas očekuje prijateljski susret sa Rusijom, što će biti dobra prilika da naši reprezentativci osete i SBB halu Jezero, kao i sam grad Kragujevac, najavila je rukometni spektakl u našem gradu Milena Delić predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

O organizaciji, značaju ovog veličanstvenog duela za Radnički i grad Kragujevac, kao i podsticaju dece da se bave rukometom, najpozvaniji da iznese svoj sud je direktor RK Radnički, Stavro Rašković:

Izuzetno velika stvar za rukomet u našem gradu, ali i u celom regionu što će reprezentacija igrati svoje utakmice u SBB hali Jezero i na najlepši mogući način promovisati naš sport i približiti ga našim sugrađanima, a što je i najvažnije našim mališanima. Naše rukometne reprezentacije su igrale velike mečeve u Kragujevcu u fantastičnom ambijentu, pa očekujemo novi spektakl koji će se pamtiti. Pogotovo ako protivnik bude Slovenija, gde nas pobeda vodi na SP, a posle i na Olimpijadu. Očekujem snažnu podršku Kragujevčana i lepu rukometnu predstavu.

Kao svojevrsna uvertira rukometnog proleća će biti odlučujući, četvrtfinalni duel Kupa Srbije „Prof dr Branislav Pokrajac“ u kome će rukometaši Radničkog ugostiti ekipu beogradskog Partizana u želji da se po treći put u svojoj istoriji plasiraju na završni turnir, Final four, našeg najmasovnijeg takmičenja, zakazan za sredu 9. mart:

Dobili smo jednog od najtežih mogućih protivnika, ekipu Partizana, koja je među glavnim favoritima za trofeje na oba fronta. Fantastična igra i energija koja krasi naše momke, daje nam nadu da možemo da pružimo dostojan otpor i eventualno iznenadimo velikog favorita. Ove sezone igramo brz i dopadljiv rukomet i mislim da nismo bez šansi bez obzira na kvalitet protivnika, zaključio je Rašković.

Važno je napomenuti da će istog dana i ženska selekcija Radničkog u Novom Sadu u duelu sa ekipom Vojvodine, pokušati da izbori učešće na završnom turinuru Kupa Srbije.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar