Rukometašice rutinski do novih bodova

Rukometašice Radničkog su u premijernoj utakmici drugog dela sezone, Super B lige za žene, savladale u gostima ekipu ŽRK Kučevo, rezultatom 34:29 i tako zadržale lidersku poziciju i bodovnu prednost nad najbližim rivalima.
Ekipa Kučeva se u zimskom prelaznom periodu pojačala sa devet novih igračica i pre utakmice se znalo da neće biti lak zalogaj kao na početku prvenstva. Kratko je trajalo početno ispitivanje snaga, jakom odbranom i snažnim kontrama, Radnički preuzima vođstvo utakmice. Prednost je rasla sve do maksimalnih 7 na kontu Kragujevčanki, golom Bjelakove u 20. minutu (7:14). Blago opuštanje i par isključenja je dovelo do toga da domaćin u finišu prvog dela igre, smanji rezultat i na poluvreme ode sa podnošljivih 4 gola u minusu (15:19).
Domaće igračice u drugo poluvreme ulaze rešene da preokrenu rezultat u svoju korist. Povećanom agresivnošću i boljom realizacijom napada smanjuju prednost gošći iz Kragujevca ( 19:21, 37. min), ali je to bilo sve što su uspele da urade. Kragujevčanke preuzimaju konce igre u svoje ruke i sa par odbranjenih napada, dobrom realizacijom i sigurnošću Jovane Stoiljković sa linije od 7 metara, ponovo vraćaju rezultatsku prednost i rutinski privode utakmicu kraju, konačnim ishodom 29:34.
Iz stručnog štaba stižu pohvale na račun borbenosti i zalaganja rukometašica Radničkog uz tvrdnju da se samo ovakvim odnosom prema igri stiže do konačnog cilja.
U redovima Kučeva najefikasnija je bila Milica Vranić sa 8 pogodaka, dok je kod Radničkog prednjačila Jovana Stoiljković sa 12, a ispratile su je Ajlin Bjelak i Ksenija Petrović sa po 6 postignutih golova.
Igrač utakmice: Jovana Stoiljković
ŽRK Kučevo – RK Radnički: 29:34 (15:19)
Kučevo: Hala “OŠ Uroš Branković”. Gledalaca: 150
Sudije: Ivan I Bojan Kolavčić
Sedmerci: Kučevo 5 (4), Radnički 9 (9)
Isključenja: Kučevo 18 min, Radnički 16 min

Kučevo: Stojanović, Kostić, Milošević, Milojević 2, Ćurčin, Marinkov 2, Ćazić 4, Vranić 8, Sekulić, Stajić 2, Šulejić, Mažić 6, Rajić 1, Konatar 1, Georgijev 1, Jelesijević 2.
Radnički: Veličković 4, Srećković, Bjelak 6, Nedeljković, Knežević 4, Blagojević, Hasanović (10 odbrana), Vlašković, Mikić, Savić (5 odbrana), Todorović, T.Petrović, K.Petrović 6, Stoiljković 12, Pojužina 2.

U narednom, 13. kolu SBRL za žene, rukometašice Radničkog će gostovati na vrućem terenu u Pančevu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar