Rukometaši Radničkog poraženi u Kuršumliji

Rukometaši Radničkog su u derbiju jesenjeg dela prvenstva poraženi na vrućem terenu u Kuršumliji rezultatom 36:35, poluvreme 16:15. Ovim porazom, ekipa Radničkog je pala na treće mesto na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim dvojcem.
Radnički je bolje i sigurnije otvorio utakmicu i prvi stekao opipljiviju prednost pogotkom Miloša Mutavdžića (2:4, 4. min). Odbrane kod obe ekipe nisu funkcionisale na nivou i rezultat se menjao vrtoglavom brzinom. Domaćin je uspeo da preuzme inicijativu i dalekometnom paljbom Milutinovića i Ilića održavao konstantu prednost od gola razlike, sve do 17. minuta kada stiče osetnu prednost (13:9). Rastrčali su se gosti,povećali znatno agresivnost u odbrani u nameri da na odmor odu sa što manjim zaostatkom, kako bi povećali šanse za preokret u drugom delu igre. Konačan rezultat prvog poluvremena je glasio 16:15.
Gol zaostatka sa poluvremena je davao realnu nadu Kragujevčanima da, uz maksimalni nivo igre, okrenu vodenicu na svoju stranu. To im uspeva pogotkom Medića već u 34. minutu igre (20:20), no nakon par sušnih minuta sa obe strane, iskusni domaćini se vraćaju rezultatski u igru i u 46. minutu stiču kapitalnih 5 golova prednosti (29:24). Uložili su sav trud igrači Radničkog kako bi se vratili u igru, ali je razlika u korist domaćina konstantno iznosila 3-4 gola prednosti sve do pred sam kraj utakmice. Na samom početku 60. minuta gosti pogotkom Veselina Stevanovića smanjuju na samo gol minusa (35:34), no sve nade im je raspršio večeras raspoloženi Milutinović pogotkom sa linije od 7 metara. Utešnim pogotkom u poslednjim trenucima utakmice, Radnički je poražen minimalnim rezultatom 36:35.
U redovima domaćina najefikasniji su bili Dušan Ilić sa 11 i Nemanja Milutinović sa 9 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Mihajlo Knežević sa 8 i Veselin Stevanović sa 6 pstignutih golova.
U narednom, osmom kolu, Radnički će ugostiti ekipu Bele Palanke.

Kuršumlija – Radnički 36:35 (16:15)
Kuršumlija: Hala „Kuršumlija“. Gledalaca: 200
Sudije: Darko Grubački, Dušan Vojvodić
Sedmerci: Kuršumlija 3 (3), Radnički 6 (6)
Isključenja: Kuršumlija 16 min, Radnički 12 min
Kuršumlija: Pavlović, Milutinović 9, Ilić 11, Anasijević 6, Mitić 2, Petrović 1, Milenković 1, Paljković 1, Pendić, Jovanović, Petrović, Milenković 4
Radnički: Bogićević (5 odbrana), Stošić, Ristić 1, V. Stevanović 6, Mutavdžić 4, Lekić (3 odbrane), Dobrosavljević 2, Medić 5, Knežević 8, M. Stevanović, Radenović 2, Stanojev 5, Krkotić, Bogdanović 2, Jovanović (6 odbrana), Janićijević
Igrač utakmice: Dušan Ilić (Kuršumlija)

Post Author: Milan

Ostavi komentar