Reprezentativac Dobožanov čuva mrežu Radničkog i naredne sezone

Još jedna potvrda da će kragujevački Radnički uz velika pojačanja koja svakodnevno pristižu sačuvati i okosnicu tima koja je bila deo velikih uspeha u minulim sezonama je produžetak saradnje sa reprezentativnim golmanom Lazarom Dobožanovim, veoma važnom karikom i jednim od ključnih igrača.
Da ovaj dvadesetčetvorogodišnjak predstavlja ozbiljan zalog za budućnost, govori i to što je bio učesnik prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, a trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije.
Naredna sezona njemu će biti treća uzastopna, a ukupno četvrta u Radničkom, u kom se, kako tvrdi, oseća kao kod kuće.
– Odlučio sam da ostanem u Radničkom, jer je to jedna veoma zdrava sredina u kojoj svi zajedno rastemo. Osećam se kao da je to moj klub i osećam veliku pripadnost klubu – istakao je Dobožanov.
Mladi golman smatra da je ovo prava sredina za sportiste i da se produžetak saradnje nijednog trenutka nije dovodio u pitanje.
– Imamo perfektne uslove za rad, što se toga tiče nikada nije bilo problema. Kragujevac je odličan grad za sportiste, imamo sve što je potrebno da se posvetimo sportu, a pored toga i dosta sadržaja za slobodno vreme. Živ je grad i, što je bitno, ljudi nas podržavaju, dolaze na naše utakmice i prave prelepu atmosferu – kazao je Dobožanov.
On je dodao da je atmosfera u klubu odlična i da su zapaženi rezultati plod dobrog rada i hemije koja vlada među svim članovima.
– Svi smo bliski i zajedno smo, kako u bazenu tako i van njega. Ekipa je veoma perspektivna i sa novim pojačanjima možemo da pravimo još bolje rezultate u budućnosti. Imamo odličnog trenera Urosa Stevanovića koji uvek zna kako da sklopi sve kockice i da nas vodi kroz svaku situaciju. Rano je da se priča, ali mislim da ekipa ima veliki potencijal, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni – rekao je Dobožanov.
Ovaj Bečejac smatra da mu igranje u Radničkom pomaže da ostane u reprezentativnoj formi.
– Mnogo mi znači rad u ovakvom klubu, jer se jako dobro trenira i napredujemo kroz svaku utakmicu. To smo pokazali prošle sezone, gde smo iz utakmice u utakmicu pružali sve bolje partije. Mislim da sam mnogo napredovao u Radničkom i stekao potrebno samopouzdanje, što je jako bitno za golmana. Željno iščekujem sledeću sezonu i očekujem da će to biti još jedan veliki korak napred – zaključio je Dobožanov.

Post Author: Milan

Ostavi komentar