Remi u Šapcu za korak bliže plej-ofu

 

Rukometaši Radničkog su u dvanaestom kolu Arkus lige za muškarce nakon sjajne partije i vođstva u većem delu utakmice remizirali u Šapcu u duelu sa ekipom Metaloplastike rezultatom 26:26, poluvreme 12:15. Kragujevčani, koji su ovim remijem napravili korak ka zacrtanom cilju, ulasku u plej-of, se nakon ove runde nalaze i dalje na četvrtom mestu na tabeli sa osvojenih 11 bodova.

Gostovanje Metaloplastici, bivšem dvostrukom prvaku Evrope, ekipi sa visokim rukometnim pedigreom svakom rivalu predstavlja gotovo nepremostivu prepreku. Igrači Radničkog, osokoljeni nizom dobrih partija i sjajnih igara su put Šapca krenuli sa čvrstom željom da već u ovom kolu reše pitanje učešća u doigravanju Arkus lige. Nakon početnog ispitivanja snaga, gost prvi dolazi do prednosti (2:4, 9.min) pogotkom večeras neuhvatljivog Barudžića. Prednost od 2 gola, Radnički je imao sve do 15. minuta, kada se domaćin budi i serijom 3:0 dolazi do vođstva (8:7, 20.min). Naredna 3 minuta se vodila ravnopravna borba (10:10, 23.min), kada crvena furija iz Kragujevca kreće u nezadržive atake. Agresivnom odbranom i ubitačnim kontranapadima, Kragujevčani pogotkom Utvića u 29. minutu dolaze do velikih plus 4 na svom kontu (11:15), a domaći igrači uspevaju golom u poslednjim trenucima da smanje prednost za konačnih 12:15 u prvom delu igre.

Krenuli su furiozno i u drugom poluvremenu rukometaši Radničkog, održavajući prednost od 4 gola ne dozvolivši domaćinu da se ni za tren približi. Prvu veliku priliku da se rezultatski odlepe i prelome utakmicu, gosti su imali pri rezultatu 14:18 kada nisu uspeli da materijalizuju dobru igru u fazi odbrane, ne iskoristivši par povoljnih prilika u napadu, ali su i dalje održavali pomenutu razliku. Osujetili su sve nalete Metaloplastike, golman Petrović je skinuo sedmerac i sve je išlo na vodenicu gostujućeg tima. Pri rezultatu 20:23, Šapčani ostaju brojčano slabiji, bez dva isključena igrača, no Radnički ne koristi dva napada i šansu da po drugi put zada konačni udarac. Nakon minuta odmora, domaći igrači maksimalno agresivnom odbranom na ivici isključenja, uz pomoć razgoropađenog golmana Arsića, osujećuju nalete gostiju i uspevaju da serijom 4:0 naprave rezultatski preokret (24:23, 50.min). Nakon perioda rezultatske klackalice u poslednji minut se ušlo rezultatom 26:26, koji je nagovestio dramatični završetak. Napad Radničkog na 50 sekundi do kraja zaustavlja domaći čuvar mreže, a u napadu Šapčani gube loptu. Kragujevčanima je ostalo na raspolaganju dvadesetak sekundi, no za to vreme nisu uspeli da izgrade akciju za kvalitetan šut ka golu, tako da je na semaforu ostao konačan rezultat 26:26.

Igrači Radničkog zaslužuju sve pohvale za borbenost, agresivnost i lucidnost u igri, bili su bliži osvajanju celog plena, ali su i ovim nastupom dokazali da polako staju rame uz rame sa najboljima.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Vojislav Brajović sa 5 pogodaka, Nemanja Milovanović i Marko Srdanović su dodali po 4, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 10 i Bogdan Utvić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Darko Arsić (Metaloplastika)

RK Metaloplastika – RK Radnički: 26:26 (12:15)

Šabac: Hala “Gimnazija”. Gledalaca: 170
Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić.
Sedmerci: Metaloplastika 4 (2), Radnički 4 (1)
Isključenja: Metaloplastika 8 min, Radnički 4 min

Metaloplastika: Pavković, Dodić 1, Jevtić 2, N. Milovanović 4, Srdanović 4, F. Milovanović, Aziz, Antonijević 3, Ivanić, Arsić (24 odbrane), Terzić, Cvijanović, Todorović 3, Brajović 5, Milenković 2, Mešter 2.

Radnički: Tubić 4, Prodanović 1, Davidović, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović (2 odbrane, sedmerac), Barudžić 10, Knežević 2, Utvić 5, Stevanović, L. Đerić 1, Stanojev 3, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (9 odbrana).

U narednoj utakmici 13. kola Arkus lige, Radnički će ugostiti ekipu Dinama iz Pančeva u petak 10. decembra od 19 časova.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar