Remi Radničkog sa Primorcem na startu Regionalne lige

Na startu grupe B Regionalne lige, koja se igra u Splitu, branioci trofeja, vaterpolisti Radničkog poraženi su od ekipe Primorca iz Kotora, rezultatom 10:10.

Kragujevčani su loše otvorili utakmicu, jurili zaostatak od samog starta, a od sredine druge četvrtine u nekoliko navrata bili su i na „minus četiri“ (6:2, 7:3, 8:4). Prva tri pogotka postigli su iz peteraca, a na prve golove iz igre čekali su sve do finiša poluvremena, kada je Lukić pogodio dva puta zaredom – 8:5.

U trećoj četvrtini Radnički je zaigrao bolje, kako u odbrani tako u napadu, pa je pred poslednju deonicu prišao na samo gol zaostatka (9:8). Međutim, tada je ponovo stao u napadu, pa su Kotorani tri minuta pre kraja pobegli na dva gola „viška“ (10:8).

Odmah zatim nadu Radničkom vratio je Ćuk, da bi do izjednačenja stigli početkom poslednjeg minuta preko Nemanje Stanojevića. Imali su potom šansu da dođu i do celog plena, ali Josip Vrlić nije uspeo da realizuje napad iz teške pozicije.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Nikola Lukić sa tri gola, koliko su postigli i Đorđije Stanojević i Dušan Matković na drugoj strani.

Narednu utakmicu Kragujevčani igraju u petak, od 20.40 časova, kada će se u evroligaškom derbiju Jadranske lige sastati sa ekipom Jadrana iz Splita, kome gostuju i u utorak, u Ligi šampiona.

Radnički – Primorac 10:10 (2:3, 3:5, 3:1, 2:1)

SPLIT – Bazen: „Poljud“. Sudije: Copić (Šibenik) i Prančić (Split).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Krug, Ukropina 2, Panić, Toholj, Miličić, Lukić 3, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

PRIMORAC: Kralj, Drašković 1, Paunović, Gopčević, Mačić 1, Vukasović, Šekarić, Janović, Stanojević 3, Baštrica, Marković 3, Krivokapić, Isljamović, Vučković 1. Trener: Perović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar