Radnički vreba završni turnir Kupa

Rukometaši Radničkog će pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh, odlazak na final-four Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“, ali ih na tom putu čeka veliki zalogaj, ekipa šabačke Metaloplastike, nekadašnji dvostruki šampion Evrope i tim sa najsvetlijom tradicijom u srpskom rukometu.
„Voljom žreba koji je ove godine za razliku od predhodne bio poludirigovan, izvukli smo Metaloplastiku, koja je uz Vojvodinu najteži mogući rival, što pokazuje i njihovo učešće u SEHA Ligi. Radi se o izuzetno tehničko-taktički potkovanoj ekipi koja je pokrivena na svim pozicijama. Imaju par veoma talentovanih igrača a neki od njih su i redovni članovi A selekcije Srbije. Najveća opasnost nam preti od njihovih krila, pre svega Matičića i Vorkapića koji se vratio na teren posle duže pauze zbog povrede. Ukoliko želimo pozitivan rezultat, moramo da sprečimo njihove brze kontranapade u kojima su glavni akteri upravo pomenuta krila. Naša primarna ambicija je plasman u Superligu Srbije, a u kupu želimo da odmerimo snage sa najboljima, a Šapčani su idealan rival za to. Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, uz njihovu pomoć mislim da možemo da napravimo iznenađenje protiv nesumnjivo velikog favorita, kakav je na ovom meču Metaloplastika“, najavio je četvrtfinalni meč kupa, bek Radničkog Dušan Medić, nekada i sam igrač rukometnog velikana iz Šapca.
Utakmica između Radničkog i Metaloplastike zakazana je za utorak 3. marta, u SBB hali Jezero sa početkom u 19 časova. Ulaz za sve ljubitelje rukometa je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar