Radnički u Šapcu za nastavak dobre forme

U drugom kolu Grupe za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Šapca, u subotu, od 18.55 časova.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze u fantastičnom ritmu, koji su posle odličnih rezultata na turniru Regionalne lige u Budvi krunisali trijumfom nad sjajnom ekipom Olimpijakosa u Ligi šampiona (10:8).

– Može se reći da smo u dobroj formi nakon Regionalne lige u kojoj smo sa jako teškim rasporedom ostvarili vrlo dobar rezultat i izuzetno smo zadovoljni tim turnirom. Pobeda nad Olimpijakosom nam je jako dobro došla zbog nastavljanja pobedničkog niza, a pogotovo što je to jedan od pretendenata na tron Lige šampiona. U meč u Atini smo ušli malo bojažljivo, ali smo shvatili da možemo da igramo sa jednim takvim evropskim gigantom. U revanšu smo promenili pristup i to pokazali i u bazenu – rekao je Marko Radulović, jedna od glavnih uzdanica Radničkog.

Šapčani i Kragujevčani su u prošlosti vodili izuzetno neizvesne bitke za trofeje, ali su u poslednje vreme Šumadinci preuzeli primat. Mačvani su u međuvremenu promenili i trenera, pa je Anta Vasovića na klupi zamenio njegov pomoćnik Nemanja Ličanin.

– Ekipa Šapca je sastavljena od nekoliko vrhunskih individualaca, ali ove godine taj kvalitet nisu dokazali rezultatima. Nedavno su promenili trenera, koji je dugi niz godina bio tu i sigurno je da žele da se prikažu u boljem svetlu u nastavku sezone. Ne treba ih potcenjivati, pogotovo na domaćem bazenu, gde su uz podršku publike nezgodan domaćin, pa očekujem izuzetno težak meč – zaključio je Radulović.

Direktan prenos obezbeđen je na RTS2.

Post Author: Milan

Ostavi komentar