Radnički spreman za vatreno krštenje na evropskoj sceni

San svakog sportiste da svoj klub, grad i državu predstavlja u međunarodnim duelima, rukometaši Radničkog su dosanjali plasmanom na treće mesto Arkus lige prethodne sezone i time izborili učešće u EHF kupu, gde će predstaviti svu raskoš svog talenta u najboljem svetlu evropskoj rukometnoj javnosti.

Voljom žreba Kragujevčani će u prvom kolu ukrstiti koplja sa velikanom evropskog rukometa, ekipom češke Dukle, trostrukim osvajačem Lige šampiona i ovenčanom impresivnim brojem od 30 titula prvaka. Češki gigant će u prvom od dva susreta prvog kola EHF kupa ugostiti Radnički u subotu 10. septembra u hali „Slavia“.

Ulazimo u takmičarski deo sezone fizički dobro pripremljeni sa jasno definisanim sistemom igre. Dukla je ozbiljan klub, ozbiljna ekipa i siguran sam da ćemo biti na teškom ispitu u Pragu. Međutim, mogu da istaknem da je naša mala prednost to što će se revanš igrati na našem parketu i tako imati šansu da potražimo prolaz u narednu rundu. Naravno, priliku da izađemo kao ukupni pobednici dvomeča ćemo potražiti već u prvom susretu jer je to odlika mentaliteta naše ekipe. Ono što nam predstavlja mali hendikep je nedostatak iskustva igranja međunarodnih utakmica, osim par igrača. Privilegija je nastupati u evropskim duelima i ne sumnjam da će moji igrači dati svoj maksimum u želji da ostvare što bolji rezultat,  izneo je očekivanja pred evropsku premijeru šef stručnog štaba Radničkog  Žikica Milosavljević.

Početak utakmice je zakazan za 17 časova, a sudijski par čine Rud i Pol Geraets iz Holandije

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar