Radnički preko borbenih Paraćinaca do četvrtfinala Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog uspešno su preskočili startnu prepreku u Kupu Srbije. Ekipa trenera Dragana Kobiljskog je u osmini finala bila bolja od člana Prve lige Srbije, Borca iz Paraćina, sa 3:1 (25:21, 24:26, 25:13, 25:10).
Kragujevčani su opravdali ulogu favorita u duelu sa izuzetno motivisanim drugoligašem iz Paraćina, koji je prilično namučio domaćina u prva dva seta.
Kao što se i očekivalo, trener Radničkog Dragan Kobiljski je na ovoj utakmici odmorio startere i šansu pružio igračima sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone. Tako se u startnoj postavi na poziciji korektora našao Aleksa Matić, dok je na poziciji dizača ponovo zaigrao Aleksandar Ivković.
Posle dobre uvertire i vođstva od 4:1 na početku prvog seta, Šumadinci su dozvolili gostima najpre da izjednače (4:4), a potom i da pređu u vođstvo (6:5). Predvođeni odličnim dizačem Živkovićem i raspoloženim korektorom Simićem, Paraćinci ubrzo dolaze do prednosti od tri poena (11:8).
Uspeli su Kragujevčani za trenutak da se uozbilje i vežu tri uzastopna poena za rezultatsko poravnanje (11:11), ali su gosti momentalno vratili prednost na svoju stranu (11:13).
Nakon dve uzastopne greške igrača Borca i uspešnog bloka Ristića, domaći dolaze do rezultatskog preokreta i minimalnog vođstva (16:15) , koje je bilo kratkog daha. Gosti su još jednom uspeli da povedu posle bloka Cvetkovića (18:17), što je Kobiljskog nateralo da zatraži tajm-aut, ispostaviće se u pravom momentu, jer su njegovi učenici po povratku na teren ponovo stavili rezultat pod svoju kontrolu.
Odolevali su Paraćinci do 20:20, a onda je Matić vezao tri uzastopna poena, među kojima i jedan as, da bi Ivkovićevo „kuvanje“ donelo Radničkom tri set lopte (24:21). Iskusni dizač je uspešnim blokom ubrzo stavio tačku na uvodni set – 25:21.
Na početku drugog seta Kobiljski je izvršio još jednu promenu u postavi, pa je kapitena Nemanju Dukića na poziciji primača servisa zamenio juniorski reprezentativac Vuk Ivanković.
Odlično je Radnički otvorio i ovu deonicu, poveo sa 7:3, ali su gosti na servis Sklepića uspeli da vežu tri uzastopna poena i priđu na 8:7, da bi po povratku sa tehničkog tajm-auta preokrenuli rezultat u svoju korist (13:12). Samo par trenutaka kasnije bilo je 17:15 za Borac, pa je Kobiljski, baš kao i u prvom setu, ponovo bio prinuđen da zatraži kratak predah, kako bi prekinuo loš momentum svoje ekipe.
Za trenutak se činilo da je trener Radničkog uspeo u svom naumu, jer je po povratku na parket njegova ekipa vezala dva poena i stigla do izjednačenja (17:17), ali su gosti silovito uzvratili i serijom od tri uzastopna poena poveli sa 20:17.
Pokušali su Kragujevčani u još dva navrata da naprave brejk, ali nisu uspeli u tome. Paraćinci su stigli do dve set lopte (24:22), ali su obe prokockali, tako da je rezultat ponovo bio u egalu (24:24). I kada se očekivao preokret u režiji domaće ekipe, Paraćinci su vezali dva poena i okončali ovaj set u svoju korist – 26:24.
Tek nakon izgubljenog seta odbojkaši Radničkog shvatili su da je vrag odneo šalu, pa su konačno u trećoj deonici podigli nivo igre, posebno u bloku, koji u prva dva seta gotovo da nije ni postojao. Sa boljom odbranom na mreži, došla je i veća sigurnost u napadu, pa i ne čudi što su Šumadinci polovinom trećeg seta počeli da „pumpaju“ razliku, sve dok nisu došli do dvocifrenog „plusa“ (16:6). Na kraju je Radnički lako rešio ovaj set u svoju korist sa ubedljivih 25:13 i došao u situaciju da svog protivnika konačno dokrajči u četvrtom setu.
Izabranici Dragana Kobiljskog silovito su započeli četvrti set i poveli sa 5:1, ali su svojim greškama protivnika doveli na samo dva poena zaostatka (6:4). Usledila je nova serija domaćina za 9:4, da bi nakon tehničkog tajm-auta prednost Kragujevčana počela da raste meteorskom brzinom. Srećko Ristić je bio prosto nezaustavljiv, a odlične saradnike imao je u Goiću, Ivankoviću i Matiću.
U finišu seta priliku su dobila i dva najmlađa igrača u kragujevačkom timu ove sezone, primač servisa Ognjen Vidović i libero Mihailo Pejković, koji su prilikom ulaska u igru podržani aplauzima od strane svojih saigrača. Gest za primer, koji jasno pokazuje kakva je atmosfera u ekipi Dragana Kobiljskog ove sezone. Na kraju je Radnički dobio ovaj set sa ubedljivih 25:10, za konačnih 3:1 u setovima.
Radnički je do pobede i plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije predvodio mladi korektor Aleksa Matić sa 23 poena. Iskusni Srećko Ristić dodao je 16, a dvocifreni u kragujevačkom timu bili su još Nikola Goić sa 11 i Vuk Ivanković sa 10 poena.
Kod gostiju iz Paraćina najbolji utisak ostavio je korektor Aleksandar Simić sa 20 poena, a zapažen je bio i Petar Petrović sa 11.
Pored Radničkog, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije obezbedili su još i kraljevačka Ribnica, Partizan Soccer, Mladi radnik, subotički Spartak, Niš, Karađorđe iz Topole i branilac trofeja Vojvodina NS Seme.
Kragujevčani se sada okreću obavezama u BPŠ Superligi Srbiji i utakmici sa Borcem iz Starčeva, koja se igra u subotu od 17 časova u „SBB Jezeru“.
RADNIČKI – BORAC (P) 3:1 (25:21, 24:26, 25:13, 25:10)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Gledalaca: /.
Sudije: V. Jokanović, Đ. Zelenović.
RADNIČKI: Milutinović 3 (1 blk), Goić 11 (1 as, 4 blk), Vidović, Pejković (libero), Ivanković 10 (1 as), Matić 23 (3 asa, 2 blk), Ivković 4 (2 blk), Dukić 1, Pantović (libero), Ristić 16 (1 as, 1 blk). Nisu igrali: Lopar, Petrović, Hamzagić i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.
BORAC (P): Simić 20 (3 blk), Đorđević (libero), Milovanović, Miletić 1, Živković 1 (1 blk), Sklepić 7 (1 as, 2 blk), Momirović 5 (3 blk), Cvetković 3 (1 blk), Petrović 11, Krstić 2 (1 as). Trener: Marko Jovanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar