Radnički pokazao zube Solnoku

U derbiju četvrtfinala Kupa Evrope vaterpolisti Radničkog pružili su sjajan otpor glavnom favoritu za osvajanje takmičenja, mađarskom Solnoku, ali nisu uspeli da ga iznenade, pošto su poraženi rezultatom 14:12.

Lider šampionata Mađarske, sastavljen za velika dela, stigao je u Kragujevac na kormilu sa bivšim srpskim reprezentativcem Živkom Gocićem, čiji su glavni aduti u bazenu Filip Filipović, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, te golman Mađarske Viktor Nađ i bek Danijel Angjal.

Međutim, mlada i talentovana kragujevačka ekipa pokazala je u većem delu meča da je željna ovakvih nadmetanja sa najboljim ekipama.

Ipak, nisu najbolje otvorili utakmicu izabranici Uroša Stevanovića, možda i pomalo uplašeni od renomiranog rivala. Filipović je na startu realizovao peterac, a potom su sa igračem više precizni bili Pijetlović i Konarik – 3:0. Radnički, sa druge strane, nije koristio svoje prilike, sve do šestog minuta, kada je Strahinja Rašović bio siguran iz peterca (3:1).

Na startu druge četvrtine domaći su se vratili u meč, pošto je levoruki Aleksa Ukropina vezao dva gola (3:3). Međutim, Mađari nisu dopuštali preokret. Održavali su gol prednosti gotovo do kraja deonice, ali se Strahinja Rašović sa dva gola pobrinuo da se na poluvreme ode sa egalom – 6:6.

Kragujevčani su prvi put došli u vođstvo na početku drugog poluvremena, sjajnim pogotkom Nikole Lukića sa distance (7:6), ali ne zadugo, pošto je Solnok napravio seriju od četiri pogotka i ponovo došao do „plus tri“ (10:7). Radnički se nije predavao, pa je pogocima Rašovića i Ukropine prišao na gol zaostatka (10:9), međutim odmah su Mađari dobili igrača više, a precizan je bio Danijel Angjal, koji se zatim još jednim pogotkom postarao da njegov tim u poslednji period ipak uđe sa tri gola „viška“ – 12:9.

Ni to nije nateralo izabranike Uroša Stevanovića na predaju. Naprotiv, vezali su dva gola preko Rašovića i Kruga i pet minuta pre kraja ponovo prišli na gol zaostatka (12:11), ali svaki put kada bi se pribrižili, gosti bi pogađali sa igračem više. Na kraju Adam Nađ je sa dva gola obezbedio prednost Mađarima pred revanš, a Radnički je propustio nekoliko prilika da sa povoljnijim skorom dočeka duel u Solnoku.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Strahinja Rašović sa pet golova, a u stopu ga je pratio Aleksa Ukropina sa četiri. Na drugoj strani, Nađ i Segalmi postigli su po tri pogotka, a Filipović i Angjal po dva.

Revanš meč na programu je za nedelju dana u Solnoku, a pre toga Kragujevčani u subotu, od 19.30 časova, igraju utakmicu 13. kola Superlige Srbije, sa Starim gradom.

Drugi srpski predstavnik, Crvena zvezda, napravio je veliki korak ka plasmanu u polufinale, pošto je u Moskvi savladao tim Dinama sa 11:8, a veliku prednost stekla je i ekipa OSC-a koja je u Budimpešti savladala španski Sabadelj sa 17:11. Najneizvesnije bilo je u Zagrebu, gde je Mladost pobedila grčki Vuljagmeni sa 11:10.

Radnički – Solnok 12:14 (1:3, 5:3, 3:6, 3:2)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD Radnički. Bez prisustva publike. Sudije: Buh (Španija) i Ahladiotis (Grčka).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević, Janković, Toholj, Krug 1, Ukropina 4, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

SOLNOK: V. Nađ, Angjal 2, Segalmi 3, Šmolc 1, A. Nađ 3, Pijetlović 1, Janšik, Kovač 1, Konarik 1, Filipović 2, Drašović, Teleki, Banjai. Trener: Gocić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar