Radnički pobedio Solaris i stao na čelo tabele

U verovatno najvažnijoj utakmici u ovoj sezoni, vaterpolisti Radničkog savladali su direktnog konkurenta za viši rang, Solaris iz Šibenika, rezultatom 6:5 i tako izbili na prvom mestu Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 ligu.

Na prepunom bazenu u Kragujevcu, nošeni bučnom publikom, domaći su krenuli silovito od starta utakmice i poveli već u prvom napadu, kada je Ivan Gusarov pogodio za vodjstvo. Sredinom prve četvrtine gosti su izjednačili preko najboljeg strelca lige, Andrije Vlahovića, ali je Gusarov još jednim pogotkom vratio prednost Radničkom.

Nastavili su domaći u sjajnom ritmu i golovima Nemanje Stanojevića, a onda i fantastičnom šraubom  Uroša Vasića, poveli sa velikih 4:1. Gosti su smanjili preko Koprčine , a prednost od dva gola održao je golman Lazar Dobožanov, odbranom peterca Vlahoviću.
Iako je Radnički ponovo poveo sa tri gola prednosti u poslednju deonicu ušlo se sa samo golom prednosti za domaćina (5:4).
Francuski reprezentativac iz redova Radničkog, Gijom Dino, u pravom trenutku prekinuo je mini seriju gostiju, na startu četvrte četvrtine i vratio prednost za domaćina (6:4), a taj rezultat ostao je na snazi sve do poslednje sekunde, kada je Koprčina ublažio poraz.
U tvrdom i uzbudljivom duelu, golgeterski su se donekle izdvojili Nemanja Stanojević i Ivan Gusarov sa po dva gola, dok su Gijom Dino i Uroš Vasić postigli po jedan. U ekipi Solarisa prednjačio je Nikola Štrkalj sa dva pogotka, a po jedan su dali Andrija Vlahović, Ferdinand Josip Bušelić i Eugen Koprčina.
Radniči sada ima bod više od Solarisa i tri od Budve i što je najvažnije, drže sve u svojim rukama u poslednja dva kola. Do kraja ih očekuju gostovanja Budvi i Vojvodini i ako trijumfuju u oba duela, dogodine će se takmičiti u A1 ligi.
Radnički – Solaris 6:5 (2:1, 2:1, 1:2, 1:1)
KRAGUJEVAC – SC „Park“. Gledalaca: 600. Sudije: Tioco (Hrvatska), Stanojević (Srbija). Peterci: Solarsi 1(0).
RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević 2, Ganić, Radovanlija, Frolov, Panić, Dino 1, Vasić 1, Gusarov 2, Manić, Tomašević, Gavrilović, Pljevančić. Trener: Stevanović.
SOLARIS: Šparada, Malenica, Komadina, Štrkalj 2, Begović, Erak, Vlahović 1, Pelicarić, Bušelić 1, Bulat, Lipar, Koprčina 1, Jukić, Kreković. Trener: Kreković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar