Radnički opet bez rešenja za Pazarce

I dalje Crveni nemaju pobedu u duelima sa OKK Novim Pazarom u Košarkaškoj ligi Srbije. Ni u trećoj sezoni Crveni nisu uspeli da savladaju Pazarce. Domaći su slavili rezultatom 80:76 (31:19, 23:20, 13:16, 13:21).

Radnički je na gostovanje došao bez kapitena Raška Katića, koji je imao manji zdravstveni problem. Novi Pazar je sjajno odigrao prvu četvrtinu i stvorio, na kraju se ispostavilo, nedostižnu razliku za Radnički. Crveni su sve vreme meča pokušavali da šutem van linije 6,75 rešavaju napade. Sa druge strane, domaći su strpljivom igrom i stoprocentnim učinkom u šutu za 2 poena rešili prvu deonicu sa 12 poena viška.

Trudili su se igrači Radničkog da smanje prednost domaćina, ali su posle svakog naleta ulazili u seriju grešaka i posle 20. minuta imali minus od 15 poena (54:39). Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji Fahrudina Manjgafića koji je postigao 17 poena.

Ništa novo nije viđeno u trećoj četvrtini. Radnički je tražio rešenje na koji način da priđe Pazarcima i smanji razliku, ali je svojim brzopletim potezima i lošom organizacijom napada ostajao u dvocifrenom zaostatku. Nije blistala ni domaća ekipa u toj deonici, šta više, odigrali su veoma neefikasnih 10 minuta u poređenju sa fantastičnim učinkom u napadu u prvih 20 minuta meča. Pred ulazak u poslednji period Crveni su imali 12 poena zaostatka.

Pazarci su se i dalje mučili u napadu, a Radnički je polako smanjivao prednost i u par navrata naterao trenera Kostića da zatraži tajm aut kako bi prekinuo serije gostiju. Na samo 14 sekundi do kraja, Crveni stižu na minus 2, ali već pomenuti Manjgafić, sa linije slobodnih bacanja, rešava meč i postavlja konačan rezultat 80:76 u korist domaće ekipe.

Fahrud Manjgafić je završio meč sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 11 skokova uz ukupan indeks korisnosti 39. Nemanja Nikolić je upisao 14 poena i 5 asistencija, a Bogdan Mikavica 11 poena, 9 skokova i 3 blokade.

U ekipi Radničkog, Marko Ilić je takođe zabeležio dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 skokova. Bojan Stojanović je postigao 13 poena, a Dimitrije Raičević 11 poena.

Sledeći meč, Crveni igraju u novoj godini, 8. januara, protiv ekipe Zdravlja u SBB hali Jezero.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar