Radnički nastavio sa promotivnim aktivnostima

Rukometni klub Radnički od osnivanja veliku pažnju poklanja radu sa mlađim kategorijama, što se posebno vidi kroz aktivnosti besplatne škole rukometa. Intencija kluba je da animira što veći broj dece da se bave rukometom i da iz svoje baze crpi buduće prvotimce. U cilju popularizacije ovog trofejnog sporta, održana je animacija u jednoj od najvećih gradskih škola, “Mirko Jovanović”, gde su treneri omladinske škole Radničkog, uz prisustvo prvotimaca kragujevačkog superligaša Teodore Veličković i Bogdana Utvića prisutnoj deci prikazali sve čari rukometa.

Još jedna u nizu uspešno odrađenih promocija rukometa u cilju popularizacije sporta i zdravog načina života kod naših osnovaca. Ovog puta smo se družili sa đacima četvrtog razreda škole “Mirko Jovanovic”. Veoma smo zadovoljni viđenim motoričkim sposobnostima i veštinama kod dece i izraženim zadovoljstvom što će se određen broj priključiti velikoj porodici našeg kluba. Uverena sam da RK Radnički ima veliku bazu neiscrpnih talenata među našim osnovcima što predstavlja veliki podstrek za klub i svetlu perspektivu rukometa u Kragujevcu, poručila je koordinator rukometnih selekcija Marija Lojpur.

Zadovoljstvo viđenim izneo je i prvotimac Bogdan Utvić:

Velika mi je čast što sam zajedno sa koleginicom Teodorom Veličković izabran da reprezentujem klub u cilju promocije rukometa među školskom decom. Svideo mi se njihov afinitet ka sportskim aktivnostima i nadam se da su uz našu pomoć učenici ove generacije spoznali koliko je rukomet zanimljiv i lep i da će nastaviti da treniraju i jednog dana postati oslonac Radničkog.

Treninzi rukometa za devojčice će se održavati ponedeljkom od 21 h i četvrtkom od 20:45 u fiskulturnoj sali pomenute škole.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar