Radnički nadigrao trofejne Nemce u prijateljskom okršaju

U zvaničnom prijateljskom okršaju dva učesnika Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog savladali su na svom bazenu najtrofejniji nemački klub, Špandau iz Berlina, rezultatom 13:12.

Utakmica je odigrana u okviru petodnevnog sparinga, u kom četvorostruki prvak Evrope iz osamdesetih godina i lider srpskog šampionata bruse formu za nadolazeći start sezone u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Izuzev početnog vođstva gostiju, Šumadinci su sve vreme bili u prednosti, koja je sredinom treće četvrtine, u dva navrata, iznosila i šest golova (12:6, 13:7). Domaći su stali u tom trenutku i dozvolili Nemcima da do kraja vežu pet golova i izbore se za minimalan poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleksa Ukropina sa četiri gola, a pratio ga je Marko Radulović sa tri. Na drugoj strani, Rus Dmitri Holod je takođe postigao četiri pogotka.

Trener Uroš Stevanović mogao je da bude zadovoljan pobedom, ali su njegovi izabranici pokazali da imaju još dosta prostora za napredak i uigravanje, što je i normalno za ovu fazu sezone.

Pred vaterpolistima Radničkog je duel četvrtog kola Super lige Srbije, sa niškim Naisom, u subotu, od 20 časova, u Kragujevcu, a pre premijerne utakmice Lige šampiona gostovaće i Crvenoj zvezdi.

Radnički – Špandau 13:12 (4:3, 5:2, 4:3, 0:3)

KRAGUJEVAC – Sudije: Jovančević i Stanojević.

RADNIČKI: Milutinović, Branković 1, Stanojević, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 4, Kojić, Pljevančić, Radulović 3, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Gavrilović, Poznanović.

ŠPANDAU: Bakša, Gbadamasi 2, Prioteza 1. Ćuk, Tkač 1, Junlging, Strilecki, Marciali, Holod 4, Božić, Restović, Šepelev 2, Andruskievič, Sekulić 1, Kiru 1.

Post Author: Milan

Ostavi komentar