Radnički na derbiju u Šapcu posle šestoipomesečne pauze

Posle šest i po meseci pauze zbog pandemije koronavirusa, srpski timovi će predstojećeg vikenda ponovo u bazen, a već na startu Super lige Srbije ljubitelje vaterpola očekuje derbi gostovanje Radničkog u Šapcu, u subotu od 19 časova, uz direktan prenos na Sportklubu 3.
Zbog nestabilne epidemiološke situacije u okruženju, Regionalna vaterpolo liga je za sada odložena za proleće, pa je akcenat stavljen na Super ligu, koja je postala brojnija, a povratkom velikog broja istaknutih internacionalaca i znatno kvalitetnija nego u prethodnih nekoliko sezona.
Svoje redove ojačali su i finalisti prethodna dva Kupa Srbije, Šabac i Radnički, koji su uz Crvenu zvezdu i Novi Beograd 11. april apostrofirani kao glavni pretendenti na naslov prvaka zemlje.
– Nezahvalno je bilo šta prognozirati pred prvu utakmicu u sezoni. Sigurno je da smo Šabac, Novi Beograd, Crvena zvezda i mi glavni favoriti za oba trofeja i da sva četiri tima žele Prvenstvo i Kup. Ovo su prve utakmice, mislim da neće biti presudne ni u čemu, ali će biti korisne za neki početak i odmeravanja snaga, da vidimo gde smo jedni u odnosu na druge. Šabac se pripremao kroz treninge sa Novim Beogradom i Vojvodinom, dok smo mi sparingovali sa Naisom i Jadranom iz Herceg Novog. Nijedna ekipa nije na nivou na kom bi želela da bude, a mogao bi da odluči individualni kvalitet, fizička sprema igrača i uigranost – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Šapčane će ove godine predvoditi jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera, Emil Nikolić, a velika pojačanja stigla su i u bazen.
– Šabac je po meni mnogo kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu. Doveli su jako kvalitetnog centra, mladog reprezentativca Crne Gore, Ćetkovića, kao i potencijalnog reprezentativca te zemlje, Gardaševića, te slovačkog reprezentativca Tkača. Od domaćih igrača stigli su Stefan Ilić iz Crvene zvezde, reprezentativac Ognjen Stojanović i Marko Janković koji je na širem spisku… U sezonu ulaze sa izuzetno kvalitetnim trenerom, Emilom Nikolićem, koji je imao mnogo uspeha sa ekipama Juga i Mladosti. Jači su nego prošle sezone, ali je pitanje na kakvom smo trenutno nivou i oni i mi. Lepo bi bilo da se pobedi u ovoj utakmici, ali ponavljam da ona ništa ne odlučuje – rekao je Stevanović.
I Kragujevčani su sastavili jako kvalitetan tim. Sačuvali sve igrače koje su želeli, okosnicu tima koji je prošle godine osvojio Kup i zbog epidemije ostao uskraćen za šansu za duplu krunu. Otišla su petorica igrača: Nikola Tomašević (kraj karijere), Segej Lobov (Antverpen, Belgija), Gijom Dino (Pej d’Eks, Francuska), Danil Frolov (Idrakos, Grčka) i Nemanja Radovanlija (Vojvodina), a došli srpski reprezentativac Strahinja Rašović (Eger, Mađarska), Miloš Miličić (Miškolc, Mađarska), naš mladi reprezentativac Marko Radulović (Šabac), mladi ruski internacionalac Nikita Krug (Dinamo Moskva) i talentovani član crnogorskog nacionalnog tima, Aleksa Ukropina (OSC, Mađarska).
– Ambicije su najjednostavnije do sada. Želimo da osvojimo duplu krunu, da trofeju Kupa koji smo već osvajali pridodamo i Prvenstvo. Respektujemo rivale, ali imamo jasan cilj, da oba trofeja donesemo u Kragujevac – zaključio je Stevanović.
Sve utakmice prvog na programu su u subotu, a sastaju se: Banjica – Novi Beograd 11. april (15 časova), Zemun – Vojvodina (17.45), Crvena zvezda – Partizan (20), Nais – Stari grad (20).

Post Author: Milan

Ostavi komentar