Radnički još jedanput savladao Naisu

U devetom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca još jedanput su ubedljivo savladali ekipu Naisa iz Niša rezultatom 15:7. Ovom pobedom zadržali su prvo mesto na tabeli sa maksimalnim brojem bodova jer ove sezone znaju samo za pobede.
Ponovo je bio presudan silovit start kao i u meču ovih rivala u četvrtfinalu Kupa, pre dva dana, koji su vaterpolistu Radničkog dobili sa 16:4. Rezultat prve četvrtine je bio 5:0 za domaćina. Ipak da nisu došli sa belom zastavicom gosti su pokazali u drugoj četvrtini koju su dobili rezultatom 2:1 pa se na poluvreme otišlo sa 6:2 za domaći tim.
Međutim Radnički je dodao gas još jedanput početkom drugog poluvremena, odlepio se na sedam golova prednosti i rešio sve dileme ako ih je i bilo. Najveću prednost domaći su imali minut i po pre kraja, kada je Nikola Lukić pogodio za „plus devet“ (15:6).
Upravo je Lukić bio najefikasniji akter susreta sa četiri gola, dok su po dva postigli Luka Pljevančić i Danil Frolov, kao i Radovan Latinović i Matija Milošević na drugoj strani. Pred ekipom Uroša Stevanovića u narednom periodu nalaze se neka od ključnih iskušenja ove sezone.
U narednom kolu vaterpoliste Radničkog očekuje derbi neporaženih timova za prvo mesto, na gostovanju Solarisu iz Šibenika, a potom i „fajnal-for“ Kupa Srbije.
Radnički – Nais 15:7 (5:0, 1:2, 5:2, 4:3)
KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Gledalaca: 300. Sudije: Raković-Krstonošić i Balažević.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Tanasijević 1, Toholj 1, Frolov 2, Lobov 1, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 4, Tomašević 1, Todorovski, Pljevančić 2. Trener: Stevanović.
NAIS: Lazić, Točigin 1, Pavičić, Latinović 2, Pošmuga, M. Milošević 2, Cvetković, Ćetković, Živić, Ganić 1, Vasić, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović 1. Trener: Serafimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar