Radnički ispustio pobedu na startu Lige šampiona

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da slave na startu Lige šampiona, pošto su u okršaju sa direktnim konkurentom za plasman na „fajnal-ejt“, grčkim Vuljagmenijem, odigrali nerešeno, na svom bazenu, rezultatom 9:9.

Kragujevčani su vodili u većem delu meča, protiv ekipe koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Vladimir Vujasinović, ali na kraju nisu uspeli da dođu do celog plena. Umnogome su ih koštali slaba realizacija igrača više i veliki pad u trećoj deonici.

Gosti su poveli na startu, pogotkom Trulosa sa igračem više, a domaći su probili led tek posle nešto više od pet minuta igre, preciznim udarcem Nemanje Stanojevića (1:1). Tada kao da su se probudili, pa su do odlaska na odmor postigli još dva gola i kompletirali preokret. Najpre je Filip Janković pogodio sa igračem više, a zatim i Marko Radulović posle solo prodora – 3:1.

Nastavili su izabranici Stevanovića sa dobrom odbranom, pa golman Lazar Dobožanov nije vadio loptu iz svoje mreže do poluvremena. Na drugoj strani, po jednom su bili precizni Miloš Ćuk i Nemanja Vico, za velikih „plus četiri“ na poluvremenu – 5:1.

Međutim, stvari u bazenu su se u potpunosti okrenule u trećoj deonici. Radnički je stao, dopustio protivniku da napravi seriju 5:0 i u poslednju deonicu uđe sa vođstvom (6:5).

Uroš Stevanović prodrmao je svoje izabranike u pauzi, što se odmah videlo i u bazenu. Radulović je izjednačio, a Josip Vrlić sjajnom šraubom ponovo doveo domaće u vođstvo – 7:6. Potom su imali i dva gola viška, posle golova Jankovića i Pljevančića sredinom perioda (9:7), ali je nezaustavljivi Nikolaos Papasifakis sa dva vezana gola doneo bod Grcima.

Najefikasniji akter susreta bio je upravo Papasifakis sa pet golova, dok su u poraženom timu Filip Janković i Marko Radulović postigli po dva.

Za dve nedelje kragujevačku publiku očekuje još jedna evroligaška predstava, pošto Radničkom na noge stiže ekipa Hanovera, redovan učesnik „fajnal-ejta“ Lige šampiona i još jedan od direktnih konkurenata.

Radnički – Vuljagmeni 9:9 (3:1, 2:0, 0:5, 4:3)

KRAGUJEVAC – Sudije: Gabor Vogel (Mađarska) i Hendrik Šop (Nemačka).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina, Gavrilović, Pljevančić 1, Radulović 2, Lukić, Vrlić 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

VULJAGMENI: Corcatos, Halivopulos Almiras, Kalogeropulos 2, Trulos 1, Nikolaidis 1, Papasifakis 5, Vudhed, Alafrakis, Kapocis, Koruvanis, Farmer, Andreadis. Trener: Vujasinović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar