Radnički dočekuje Ribnicu u generalnoj probi za finale Kupa Srbije

Finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije za odbojkaše, Radnički i Ribnica, pre odlučujuće bitke za prvi ovosezonski trofej, odmeriće snage u utakmici pretposlednjeg, 17. kola BPŠ Superlige Srbije, koja se igra u sredu od 17 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“.

Proteklu sportsku sedmicu u gradu na Lepenici bez svake sumnje je obeležio veličanstveni trijumf odbojkaša Radničkog nad novosadskom Vojvodinom u revanš meču polufinala Kupa Srbije sa maksimalnih 3:0 u setovima, koji je Kragujevčane odveo u samu završnicu borbe za prvi domaći trofej u ovoj sezoni. Na trenutak se mogao osetiti onaj slatki dah nostalgije, inspirisan sećanjem na zlatne trenutke kragujevačke odbojke od pre više od jedne decenije, kada je Radnički dominirao srpskom odbojkaškom scenom.

Bili smo svesni težine zadatka u revanšu sa Vojvodinom, posebno nakon onih 1:3 u prvom meču, ali smo na iznenađenje mnogih uspeli da načinimo veliki podvig i pobedom od 3:0 obezbedili prolaz u finale Kupa. Mislim da je ključ ove velike pobede bilo naše strpljenje i borba za svaki poen, kao i odlična timska energija, koja je u ovom meču bila na izuzetno visokom nivou, rekao je Janko Pantović, jedan od junaka trijumfa nad sada već bivšim braniocem trofeja u Kupu.

Samo par dana nakon Kragujevčana, plasman u finale Kupa Srbije proslavili su i odbojkaši kraljevačke Ribnice, koji su u polufinalu uspeli da eliminišu prošlogodišnjeg finalistu, ekipu beogradskog Partizana. Tako će se ponoviti scenario iz 2008. godine, kada su upravo ove dve ekipe odlučivale o pobedniku najmasovnijeg klupskog takmičenja u državi. U tom finalu, Radnički je pred krcatim tribinama „Jezera“ bio uspešniji od popularnih „musketara“ i prigrabio svoj, do ovog trenutka, jedini trofej pobednika Kupa Srbije.

Pre te odlučujuće bitke u Kupu, koja je zakazana za 14. mart, Radnički i Ribnica proveriće trenutnu formu u prvenstvenoj utakmici, koja takođe sa sobom nosi određenu takmičarsku težinu. Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, obe ekipe se nalaze u gornjem delu tabele i bore se za što bolji plasman pred početak plej-ofa.

Ribnica u predstojeći duel ulazi sa bolje startne pozicije, s obzirom da ima pobedu više u odnosu na Kragujevčane, koji su trenutno četvrti na tabeli. U prethodnom duelu ove dve ekipe, Kraljevčani su na svom parketu slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima, tako da će učenici Dragana Kobiljskog imati motiv više da se svom rivalu „iz komšiluka“ revanširaju za ovaj poraz i preuzmu treću poziciju na tabeli.

Naredni meč sa Ribnicom ima poseban značaj za nas, prvenstveno zbog toga što ćemo sa istim protivnikom igrati i u finalu Kupa Srbije 14. marta. Jako su kvalitetna i iskusna ekipa, što su pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, tako da u ovaj meč treba ući maksimalno fokusirano. Ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da dođemo do trijumfa, čime bismo napravili najbolju moguću uvertiru za predstojeći susret u Kupu, smatra libero Kragujevčana.

U skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, predstojeća utakmica između odbojkaša Radničkog i Ribnice biće odigrana pred praznim tribinama „SBB Jezera“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar