Radnički dobio specijalnu pozivnicu za Balkanski Kup

Odbojkaši Radničkog su u minuloj, turbulentnoj sezoni ostvarili značajan uspeh. U regularnom delu prvenstva su zauzeli četvrto mesto, a bili su i nadomak osvajanja nacionalnog Kupa, koji im je za malo izmakao u uzbudljivom finalnom meču. Samim plasmanom na četvrto mesto, Radnički je izborio mogućnost da predstavlja grad i Srbiju u jednom od evropskih kupova. Dosadašnja praksa je Kragujevčanima garantovala učešće u Čelendž Kupu, no zbog aktuelne pandemijske situacije iz CEV-a (evropske kuće odbojke) je odlučeno da samo šampion Srbije i osvajač Kupa zavređuju pravo igranja u eminentnim takmičenjima, tako da je ekipa iz Šumadiske prestonice ostala uskraćenja za evropske nastupe.

Preokret je nastao pre par dana kada je na adresu Radničkog stigao dopis iz Odbojkaškog saveza Srbije u kojem je stajala specijalna pozivnica (wild card) za nastup u Balkanskom Kupu, koji će se odigrati u Ankari uz učešće tri ekipe. Pobednik ovog Kupa stiče pravo automatskog nastupa u CEV Kupu, drugom po vrednosti u Evropi.

Izuzetno smo počastvovani činjenicom da je odbojkaški savez Srbije izabrao Radnički da predstavlja našu zemlju u Balkanskom Kupu, koji će se održati u Ankari. Pored domaćina, ekipe Halkbank, redovnog učesnika Lige šampiona i F4 završnih turnira i naše ekipe, treći učesnik će biti ekipa Kifisie iz Atine. Dobili smo protivnike po meri, a naša želja je da se kroz ovo takmičenje pridružimo kremu evropskih ekipa u CEV Kupu. Drago nam je što ćemo na početku sezone ukrstiti koplja sa ovako renomiranim protivnicima, a činjenica da igramo na njihovom terenu neće obeshrabriti našu podmlađenu ekipu da pruži svoj maksimum i pokuša da osvoji Balkanski Kup. Svakako je vrlo bitna stvar što sezonu otvaramo jakim mečevima, koji će nam uz mogućnost napredovanja u Evropi, doneti i značajno iskustvo pred domaći šampionat, najavio je učešće u Balkanskom Kupu sportski direktor OK Radnički Vladimir Jekić.

 Značajno je napomenuti da je OK Radnički poslednje evropsko učešće imao u sezoni 2013/2014. Finalni turnir Balkanskog Kupa će se održati 25. i 26. septembra u Ankari.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar