Radnički 1923 započinje takmičenje u Kupu Srbije

Fudbaleri Radničkog 1923 u sredu, 21. oktobra, od 18 časova gostuju ivanjičkom Javor Matisu u šesnaestini finala Kupa Srbije. “Crveni” će u ovoj utakmici pokušati da iznenade ivanjičkog superligaša i domognu se plasmana među šesnaest najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Prošlo je tačno šest godina od kada se klub sa “Čika Dače” poslednji put domogao osmine finala nacionalnog kupa. Od te sezone 2014/15, “crveni” su uglavnom takmičenje u Kupu Srbije završavali već u uvodnoj rundi. Sada je možda kucnuo pravi trenutak da Kragujevčani ostave značajniji trag u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u zemlji.

Momentum je nikad bolji. Radnički 1923 ove sezone ima izuzetno jaku ekipu, skrojenu po superligaškim standardima, koja se zasluženo izdvojila na čelu Prve lige Srbije. Ekipa trenera Aleksandra Linte ne zna za poraz ove sezone, a pobeda na “vrućem” gostovanju u Čačku minulog vikenda samo je dodatno podgrejala entuzijazam u taboru “crvenih” pred put u Ivanjicu.

I dok Kragujevčani nižu pobedu za pobedom u Prvoj ligi Srbije, nezadrživo grabeći ka najvišem rangu takmičenja, ivanjički superligaš u poslednje četiri utakmice nije uspeo da obraduje svoje simpatizere pobedom.

Ekipa trenera Igora Bondžulića, koji je, da podsetimo, predvodio Ivanjičane i pre dve sezone, kada su bili deo prvoligaškog karavana, trenutno zauzima dvanaesto mesto na tabeli Linglong Super lige Srbije sa četrnaest osvojenih bodova iz jedanaest odigranih kola.

Jasno je da su Ivanjičanima misli uveliko usmerene ka opstanku u superligaškom društvu, ali to ne znači da će zanemariti učešće u Kupu Srbije, takmičenju u kome su pre samo par sezona dogurali i do velikog finala, gde su pretrpeli poraz od beogradskog Partizana.

Javor Matis ove sezone ima jednu prilično mladu ekipu, u kojoj se posebno izdvaja 24-godišnji centarfor Luka Luković, strelac šest golova u dosadašnjih jedanaest kola. NJemu će odbrana kragujevačkog prvoligaša morati da posveti posebnu pažnju, mada opasnost preti i od ostalih navalnih fudbalera ivanjičkog tima.

Radničkom 1923 i Javor Matisu poslednji put su se fudbalski putevi ukrstili u sezoni 2018/19, kada su obe ekipe nastupale u Prvoj ligi Srbije. Od ukupno tri međusobna susreta Kragujevčana i Ivanjičana u toj sezoni, dva su okončana bez pobednika (1:1), a jedan je Javor Matis dobio sa ubedljivih 4:0. Na kraju te sezone Ivanjičani su zauzeli drugo mesto i direktno se plasirali u Super ligu, dok je “crvene” u finalu prvoligaškog baraža posle penal lutrije eliminisala Inđija.

Bez obzira što ekipi Javor Matisa, shodno rangu takmičenja u kome nastupa i prednosti domaćeg terena, pripada uloga favorita u predstojećem susretu, sigurno je da Kragujevčani ne odlaze turistički u Ivanjicu i da će dati sve od sebe da ostave što je moguće bolji utisak na ovom gostovanju i pokušaju da pobedom prokrče put u narednu rundu takmičenja.

Podsetimo, u šesnaestini finala Kupa Srbije igra se samo jedna utakmica, čiji pobednik obezbeđuje plasman u narednu rundu takmičenja. U slučaju da nakon devedeset minuta ishod bude nerešen, o pobedniku će odlučivati jedanaesterci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar