Radnički 1923 sa pet golova u mreži ispratio Sinđelić

Odličnom i odgovornom igrom od prvog do poslednjeg minuta Radnički 1923 je ubedljivo slavio protiv Sinđelića iz Beograda, rezultatom 5:1 (2:0).

Odavno publika na “Čika Dači” nije videla ovako efikasno izdanje svojih ljubimaca. Poslednji put Radnički je sa pet pogodaka ispratio Jagodinu još u aprilu 2018. godine, a identičan broj golova Kragujevčani su postigli i na gostovanju u Novom Pazaru prošle sezone.
“Crveni” su tokom čitave jeseni imali problema sa efikasnošću, da bi eto, neposredno pred odlazak na zimsku pauzu, naplatili sve te promašaje, i to sa kamatom. Ceh je platila mlada ekipa Sinđelića, koja je pokazala da nije dorasla kvalitetu kragujevačkog tima.

Na samom početku današnje utakmice na “Čika Dači”, minutom ćutanja odata je pošta Mlađanu Jovičincu, mladom fudbaleru poniklom u omladinskoj školi Radničkog 1923, koji je juče izgubio životnu bitku sa opakom bolešću.
Igrači Radničkog 1923 su se od samog starta “stuštili” ka golu protivnika, očigledno vrlo motivisani da što pre dođu do vodećeg pogotka. Tako je već u 3. minutu posle centaršuta Ćirovića, iz gužve na ivici peterca glavom pokušao Zdravković, ali nije bio precizan.
Četiri minuta kasnije Vladimir Ćirović demonstrirao je svoje driblersko umeće i popularnim “ruletom” stvorio sebi prostor za udarac, ali je golman i kapiten Sinđelića Spasoje Stefanović bio oprezan.
Već u narednoj akciji, “crveni” su stigli do prednosti. Ognjen Ilić je skoro sa gol-aut linije uputio povratnu loptu na peterac ka Maksimoviću, koji je preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Samo četiri minuta kasnije, mladi napadač Radničkog propustio je idealnu priliku da se po drugi put upiše u strelce, nakon što je posle povratne lopte Varjačića prebacio gol.
Zapretili su potom Kragujevčani posle prekida u 13. minutu. Kovačević je ubacio loptu pred gol popularnih “orlića”, a Ćirović glavom šutirao pored stative. U 17. minutu Slađan Nikodijević je sa tridesetak metara pokušao da iznenadi gostujućeg čuvara mreže Stefanovića,

Ipak, stameni centarfor Kragujevčana je iz trećeg pokušaja uspeo da pogodi cilj. Igrao se 38. minut, kada je Varjačić idealno centrirao sa desnog boka, a Nikodijević pravovremenim trzajem glavom poslao loptu iza leđa Stefanovića.
Domaći su tako na odmor otišli sa dva gola prednosti i generalnim utiskom da su u potpunosti nadigrali svog rivala, koji jedva da je uspevao da prenese loptu preko centra.

I drugo poluvreme otpočelo je prilikom za kragujevački sastav. Opet je Varjačić centrirao ka Nikodijeviću, koji ovoga puta nije bio precizan kao u 38. minutu.
Pokušao je potom i Kovačević sa distance u 55. minutu, ali je i njegov udarac završio van okvira gola.
Gosti su prvi udarac ka golu Kragujevčana uputili tek u 56. minutu preko Đurića, da bi samo dva minuta kasnije stvorili stopostotnu priliku iz koje su mogli da smanje zaostatak. Đurić je proigrao Radunovića, koji je izbio ispred Raičevića, ali mu je golman Radničkog na vreme pošao u susret i uspešno otklonio najveću opasnost pred svojim golom u dotadašnjem delu utakmice.
Odmah potom, na drugoj strani, Varjačić je pokušao da proigra Nikodijevića, ali je golman Stefanović stigao do lopte pre napadača Radničkog.

U 64. minutu dosuđen je slobodan udarac za “crvene” iz obećavajuće pozicije, nadomak kaznenog prostora. Stevan Kovačević uspeo je da prebaci “živi zid”, ali i gol Beograđana.
I onda, kada je delovalo da Kragujevčani drže utakmicu pod kontrolom, posle duela Zdravkovića i Cakića u šesnaestercu Radničkog, dosuđen je kazneni udarac za gostujući sastav. Siguran sa jedanaest metara bio je Radunović, koji je smanjio zaostatak svog tima na 2:1.
Probuđena nada gostiju iz Beograda tinjala je samo do 69. minuta, kada je posle centaršuta Kovačevića iz prekida, Nemanja Zdravković samo “očešao” loptu glavom, dovoljno da ona završi u mreži. Na taj način se defanzivac kragujevačkog tima iskupio za skrivljeni penal dva minuta ranije.
Ovaj gol Zdravkovića je u velikoj meri odredio dalji tok susreta. Jednostavno, fudbaleri Sinđelića su posle trećeg primljenog pogotka psihički pali, dok su Kragujevčani dobili još jači vetar u leđa da “dokusure” svog rivala.
U 78. minutu u listu strelaca se upisao još jedan defanzivac kragujevačkog tima Lazar Petrović. Posle kornera Varjačića, Filipović je šutirao glavom, a lopta se od prečke odbila do Petrovića, koji ju je poslao u mrežu.

Tačku na ovu goleadu stavio je Nikodijević u 81. minutu, svojim drugim pogotkom na susretu, posle još jedne asistencije Varjačića.
Tri minuta pre kraja utakmice, Vladimir Ilić je zbog oštrog starta nad Ćirovićem zaradio drugi žuti karton, pa je Sinđelić utakmicu završio sa deset igrača na terenu.
RADNIČKI 1923 – SINĐELIĆ 5:1 (2:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”
Gledalaca: 400
Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)
Pomoćnici: Atila Harmat (Subotica), Ivan Mikalački (Zrenjanin)
Strelci: Maksimović u 7, Nikodijević u 38. i 81, Zdravković u 69. i Petrović u 78. minutu za Radnički 1923, a Radunović u 67. minutu (jedanaesterac) za Sinđelić
Žuti kartoni: Bumbar, Ilić (Sinđelić)
Crveni karton: Ilić (Sinđelić) u 87. minutu
RADNIČKI 1923: Raičević, Petrović, Filipović, Zdravković, Varjačić, Mijatović, Ćirović (od 88. Todorović), Kovačević, Ilić (od 62. Vidović), Maksimović, Nikodijević (od 84. Žerađanin).
SINĐELIĆ: Stefanović, Bumbar, Dragačević (od 60. Ristić), Milićević, Đorđević (od 46. Sićović), Goranović, Đurić, Ju Žang (od 63. Joković), Ilić, Cakić, Radunović.
Bio je ovo treći trijumf “crvenih” u poslednja četiri kola za proboj u sredinu tabele.
Do odlaska na zimsku pauzu, Kragujevčane očekuje još gostovanje ekipi Zlatibora u Čajetini, u sredu, 4. decembra, od 13 časova.

Izvor : www.fkradnicki.com

Post Author: Milan

Ostavi komentar