Radnički 1923 poražen u generalki pred nastavak sezone

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su prvi poraz u pripremnom periodu pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije i to u generalnoj probi. Borca 1926 iz Čačka bio je uspešniji i slavio rezultatom 0:1.

Utakmica je odlučena u samom finišu, kada je mladi Ristović kaznio kardinalnu grešku odbrane kragujevačkog prvoligaša.
Da li zbog umora nakon napornih priprema ili zbog toga što jednostavno nisu imali svoj dan, “crveni” su utakmicu protiv lidera srpskoligaškog zapada odigrali daleko ispod svojih realnih mogućnosti. Malo toga pozitivnog je šef struke Radničkog 1923 Darko Milisavlјević mogao da vidi u igri svoje ekipe na ovoj utakmici, pa je sa punim pravom bio nezadovolјan po isteku devedesetog minuta.

Dobra strana ovog poraza je što bi morao da razdrma kako igrače, tako i stručni štab, jer je pozicija na tabeli Radničkog 1923 takva da zahteva maksimalan oprez. Iako ih par bodova deli od borbe za gornji deo tabele, tako bi lošim startom mogli i da upadnu ponovo u borbu za goli opstanak što svakako treba izbeći. Liga je ujednačena i svaki bod je dragocen.
“Radnički 1923” je na pripremama odigrao ukupno sedam utakmica i zabeležio pet pobeda, uz po jedan remi i poraz.
“Crveni” će imati tačno nedelјu dana da se odmore i pripreme za prolećnu premijeru protiv OFK Žarkova naredne subote, 29. februara, na stadionu “Čika Dača”.
Izvor: Radnički 1923

Post Author: Milan

Ostavi komentar