Radnički 1923 odlučan da se revanšira Dinamu iz Vranja

Nakon gostovanja novosadskom Kabelu, fudbalere kragujevačkog prvoligaša očekuje, čini se, nešto lakši posao ovog vikenda. “Crveni” će u subotu od 15 časova na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Dinama iz Vranja, koja ove sezone igra ispod svakog očekivanja i trenutno zauzima poslednju poziciju na tabeli.

Derbi prvoligaške jeseni između Radničkog 1923 i Kabela nije doneo promenu u vrhu tabele. Novosađani i dalje beže dva boda Kragujevčanima, koji pak mogu biti zadovoljni što su “ukočili” zahuktalog lidera i došli do vrednog boda, mada je malo falilo da stignu i do celog plena.

– Očekivali smo jednu tvrdu i tešku utakmicu u Novom Sadu. Važnost duela uticala je na nešto obazriviju igru obe ekipe. Ostaje žal za tim promašenim jedanaestercem, ali je sve to sastavni deo fudbala. Najvažnije je da smo i nakon osam odigranih kola još uvek neporaženi i ja se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu i u nastavku takmičenja – izneo je svoje viđenje duela sa Kabelom Slađan Nikodijević, strelac jedinog gola za kragujevački tim na tom susretu.

Sada je pred izabranicima trenera Aleksandra Linte lepa prilika da se ponovo vrate na pobedničke staze, budući da ih očekuju dve uzastopne utakmice kod kuće protiv nešto lakših protivnika.

Prva je na programu ove subote, kada na “Čika Daču” dolazi vranjski Dinamo, koji je prethodnih sezona znao da “zaprži čorbu” kragujevačkom prvoligašu. Još uvek je sveže sećanje na onaj debakl od prošle jeseni, kada su Vranjanci na “Čika Dači” slavili sa ubedljivih 4:0.

Za razliku od prošle, fudbaleri Dinama imaju puno problema na startu ove sezone. Naime, ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Antić nakon osam odigranih kola ima samo tri boda na svom kontu. Jedinu pobedu Vranjanci su uspeli da ostvare u 4. kolu, kada su na svom terenu savladali kruševački Trajal sa 3:1.

Na “Čika Daču” fudbaleri Dinama dolaze uzdrmani posle četiri poraza u nizu, ali u isto vreme potpuno rasterećeni, svesni da nemaju šta da izgube u susretu sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Iz redova kragujevačkog prvoligaša poručuju da spremno prihvataju breme favorita i da su rešeni da svom rivalu naplate nagomilane dugove iz prethodnih sezona.

– Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, tako da nam je apsolutno nebitno ime protivnika. Respektujemo ekipu Dinama, bez obzira na trenutni poredak na tabeli, ali se mi pitamo na svom terenu, tako da očekujem pobedu i nova tri boda – jasan je Nikodijević.

Kao i sve protekle utakmice fudbalera Radničkog 1923 na “Čika Dači” u dosadašnjem delu sezone, i ova u subotu biće odigrana bez prisustva publike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar