Radnički 1923 dočekuje uzdrmani Čukarički

Pred fudbalerima Radničkog 1923 je još jedna, na prvi pogled, teško savladiva prepreka u Linglong Super ligi Srbije. “Crveni” će u okviru 6. kola, u subotu, 21. avgusta, od 16.55 časova na svom “Čika Dači” ugostiti beogradski Čukarički, koji u Kragujevac stiže nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija i sa novim trenerom na klupi.

Utakmica koju su Radnički 1923 i TSC odigrali u Senti prošlog vikenda još dugo će se prepričavati među fudbalskim zanesenjacima u Srbiji.

Bio je to pravi fudbalski spektakl, praćen rezultatskim rolerkosterom i vatrometom golova, koji je imao gotovo filmski kraj. “Crveni” su se dva puta tokom utakmice nalazili u nok-daunu, ali nisu klonuli duhom i uspeli su da se poput ptice feniks vinu iz pepela i dođu do dragocenog boda, čime su prekinuli niz od dva uzastopna neuspeha.

Zbog toga i ne čudi što su strategu kragujevačkog tima Vladimiru Radenkoviću zasmetali pojedini medijski natpisi o tome kako je njegova ekipa pukom srećom izbegla poraz na gostovanju u Senti.

– To što smo do boda došli pogotkom u poslednjim trenucima utakmice nije plod nikakve sreće, već hrabre i odgovorne igre čitave ekipe tokom svih devedeset minuta utakmice. Mislim da smo pružili i više nego pristojan otpor odličnoj ekipi TSC-a, što se uostalom vidi i po broju stvorenih šansi i postignutih golova. Ono što kvari utisak jesu naivno primljeni golovi, posebno nakon prekida, na čemu ćemo morati da poradimo, kako nam se takve stvari ne bi ponavljale u budućnosti – konstatovao je Radenković.

Na utakmicu u Senti osvrnuo se i Stefan Filipović, strelac trećeg pogotka za Kragujevčane na pomenutom susretu. Pouzdani defanzivac i jedan od nezamenljivih šrafova u zadnjoj liniji ekipe sa “Čika Dače” smatra da je njegov tim u duelu sa TSC-om pokazao karakter i da je možda mogao i do čitavog plena.

– Sjajna i veoma sadržajna utakmica u kojoj je viđeno čak osam golova. Mislim da smo čak bili na dobrom putu da napravimo potpuni preokret i u Kragujevac se vratimo sa sva tri boda. Ostaje žal za nekim jeftino primljenim golovima, ali kada se sve sabere mislim da je podela bodova najrealniji rezultat – ocenjuje Filipović.

Sigurno da je osvojeni bod u Senti podigao optimizam u redovima kragujevačkog superligaša uoči predstojećeg okršaja sa ekipom Čukaričkog na “Čika Dači”. Više od šest godina je prošlo od poslednjeg gostovanja ekipe sa Banovog brda u srcu Šumadije. Bilo je to 25. aprila 2015. godine, kada su Beograđani slavili pogotkom Zorana Rendulića sa minimalnih 1:0 i pogurali Kragujevčane ka ispadanju iz elitnog ranga takmičenja.

Ta sezona 2014/15 bila je ujedno i istorijska za klub sa Banovog brda, koji je samo par godina ranije postao prvi privatizovani klub u srpskom fudbalu. Osvojen je trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije, dok je prvenstvenu trku Čukarički okončao na trećoj poziciji, iza Partizana i Crvene zvezde, a ispred novosadske Vojvodine. Deo te slavne generacije beogradskog kluba bio je i sadašnji prvotimac Radničkog 1923 Dragoljub Srnić, koji bi, interesantno, za Kragujevčane mogao da debituje upravo u utakmici protiv bivšeg kluba.

Čukarički je u ovu sezonu ušao sa velikim apetitima, ali je ubedljiv poraz u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija od švedskog Hamarbija (1:5), kao i ne baš idealan start šampionata, ustalasao duhove u klubu sa Banovog brda. Šef struke Dragan Đorđević, koji je sa dosta uspeha vodio ekipu Čukaričkog u prethodnih jedanaest meseci, odlučio je da podnese ostavku, a na njegovo mesto ustoličen je Saša Ilić, dugogodišnji kapiten beogradskog Partizana i jedan od igrača sa najviše odigranih utakmica u crno-belom dresu.

Iz redova kragujevačkog superligaša poručuju da ih trenutna situacija u klubu sa Banovog brda preterano ne dotiče, te da se spremaju za rovovsku bitku tokom svih devedeset minuta igre.

– Čukarički je klub sa jasno izgrađenim konceptom kojem i mi težimo, a to je spoj iskusnih igrača koji donose instant kvalitet i mladih, talentovanih fudbalera. NJihovo ispadanje iz Evrope i sve što je usledilo nakon toga nikako ne sme da nas zavara. Moramo imati na umu da je pred nama jedna ozbiljna ekipa sa kvalitetnim pojedincima, koja mora maksimalno ozbiljno da se shvati. U tom pravcu se i pripremamo za predstojeći duel i uveren sam da uz pravi pristup možemo do pozitivnog rezultata – upozorava Radenković.

I štoper Stefan Filipović ima samo reči hvale za predstojećeg rivala, ali veruje da će njegova ekipa uz vatrenu podršku sa tribina stadiona “Čika Dača” uspeti da se dokopa novih bodova.

– Nema sumnje da je Čukarički ekipa koja se poslednjih par sezona nalazi u samom vrhu srpskog fudbala. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali isto tako ne potcenjujemo i naše mogućnosti. Dobro smo analizirali igru protivnika, uvideli sve njegove vrline i mane i ukoliko ispoštujemo zahteve stručnog štaba možemo se nadati osvajanju novih bodova – smatra Filipović.

Zbog povrede zgloba u konkurenciji za duel sa Čukaričkim neće biti mladi Đorđe Jovanović, a dobra vest je da se nakon utakmice pauze u tim vraća iskusni golman Ivan Radoš.

Ulaznice za utakmicu 6. kola Linglong Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Čukaričkog još danas se mogu nabaviti u klupskim prostorijama na stadionu “Čika Dača” (do 14 časova), zatim na biletarnici otvorenih bazena (od 11 do 18 časova), butiku SPD Radnički u Glavnoj ulici (od 11 do 18 časova), kao i na punktu ispred kafane “Balkan” (od 16 do 21 časova).

Na sam dan utakmice ulaznice će se isključivo prodavati na biletarnici ispred južne tribine stadiona “Čika Dača”, koja sa radom počinje u 15 časova.

Cena ulaznica ostaje nepromenjena: istok – 200 dinara, zapad – 300 dinara.

Takođe, televizija Arena sport će direktno prenositi utakmicu sa “Čika Dače” na svom prvom kanalu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar