Protiv IMT-a na startu Kupa Srbije

Fudbaleri Radničkog 1923 gostovaće beogradskom IMT-u u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, koja je predviđena za sredu, 19. oktobar. Biće to lepa prilika za Kragujevčane da se posle dužeg niza godina ponovo nađu među šesnaest najboljih ekipa u najmasovnijem klupskom takmičenju.

Prošlo je osam godina od kada su Šumadinci poslednji put uspešno prebrodili uvodnu rundu Kupa Srbije. Bilo je to u sezoni 2014/15, kada su u šesnaestini finala eliminisali ekipu Dorćola sa minimalnih 1:0, da bi u narednoj rundi naleteli na branioca trofeja Jagodinu, koja je slavila na “Čika Dači” sa ubedljivih 3:0.

Susret sa trenutno drugoplasiranom ekipom Prve lige Srbije prilika je da se sruši ova neslavna tradicija i napravi značajniji iskorak u najmasovnijem klupskom takmičenju.

IMT je pre dve sezone napravio pravi “bum” u Kupu Srbije, doguravši čak do četvrtfinala, gde je naleteo na šampiona države Crvenu zvezdu, koja nije imala milosti i slavila je sa ubedljivih 3:0. Prošle sezone, pak, popularni “traktoristi” su žestoko podbacili, s obzirom da su eliminisani već u pretkolu od strane lekovačke Dubočice (0:1).

Radnički 1923 i IMT su jedina dva međusobna okršaja do sada imali pre dve sezone u Prvoj ligi Srbije. Kragujevčani su bili uspešniji u oba duela. Na “Čika Dači” je bilo 3:1, a u Beogradu 1:0 za Šumadince.

Preostale parove šesnaestine finala Kupa Srbije čine:

Železničar – RFK Novi Sad
OFK Žarkovo – Kolubara
Mladost GAT – Voždovac
Radnički (NB) – Mladost (L)
Javor – Radnički (N)
Jagodina – Novi Pazar
Loznica – TSC
Polet (LJ) – Radnik
Inđija – Napredak
Rad – Spartak
Zlatibor – Čukarički
Grafičar – Vojvodina
Radnički (SM) – Partizan
Kabel – Metalac
Mačva (Š) – Crvena zvezda

Post Author: Milan

Ostavi komentar