Proslavljeni as na klupi Radničkog

Nakon odlaska sa kormila Radničkog Veselina Vukovića iz privatnih razloga, šumadijski superligaš je na mesto šefa stručnog štaba angažovao jedno od najvećih imena srpskog rukometa, Žikicu Milosavljevića, sa kojim na čelu očekuje da nastavi nisku uspeha u domaćim takmičenjima, kao i u Kupu Evrope u kome premijerno nastupa ove sezone.
Milosavljević je u prebogatoj igračkoj karijeri nastupao za Dinamo iz rodnog Pančeva, Crvenu zvezdu, Prule, Celje, Teku, Valjadolid i Metaloplastiku. Sa ekipom Celja je osvojio Ligu Šampiona, Kup kupova sa Valjadolidom, a osvajač je i 5 prvenstava i 3 nacionalna Kupa sa klubovima u kojima je igrao. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije je osvojio dve bronzane medalje na prvenstvima sveta, kao i jednu na evropskom šampionatu. Nosilac je i titule najboljeg krila sveta 2001. godine.
Trenersku karijeru je započeo u Jabuci, bio na čelu dva bosanskohercegovačka kluba Konjuh i Brčko, kao i Crvene zvezde. Trenutno se nalazi na mestu pomoćnog trenera A selekcije Srbije sa kojom je osvojio treće mesto na nedavno završenim Mediteranskim igrama i izborio nastup na prvenstvu sveta.
Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam preuzeo kormilo Radničkog, kluba koji je sjajno organizovan i raste iz godine u godinu. Dobro poznajem ekipu, kompaktna je, disciplinovana, energična i vlada sjajna atmosfera. Odlična stvar je i što gro igrača već par godina igra zajedno, poseduje zavidno superligaško iskustvo i uz pridošla pojačanja čini dobru celinu. Nakon dva održana treninga i testiranja koje smo obavili napravili smo plan rada u pripremnom periodu, kako bi spremno dočekali izazove pred nama. Ono što nas očekuje je naporan rad na treninzima, moramo ubrzano da se spremamo jer nam već 10. septembra predstoji evropska premijera protiv Dukle o kojoj već uveliko razmišljamo. Obzirom da nam taj duel predstoji samo nedelju dana pred start Arkus lige, imamo velika očekivanja, ali fokus postavljamo i na nacionalni šampionat, jer je to ipak primarni cilj. Odigraćemo par kontrolnih utakmica gde ćemo videti u kakvoj smo formi pred utakmicu sa Česima, ali će start prvenstva biti najvažniji, zaključio je novi šef stručnog štaba Žikica Milosavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar