Promocija rukometa u OŠ „Mirko Jovanović“

Rukometni klub Radnički nastavlja sa promocijom rukometa u kragujevačkim osnovnim školama u nameri da deci mlađeg uzrasta približi čari ovog sporta i time privuče veći broj njih da se bavi sportom. Ovog puta na red je došla jedna od najvećih kragujevačkih škola “Mirko Jovanović”, gde je održana prezentacija za šest odeljenja drugog razreda. Akcenat je stavljen na formiranje muške selekcije 2013. godišta, koji će se na treninzima pridružiti svojim vršnjacima koji već par meseci stiču rukometna znanja. Brojnost i zainteresovanost prisutnih đaka uliva optimizam i daje nadu da će klub sa Lepenice i u budućnosti crpiti nove igrače iz svojih redova.

Promociji su prisustvovale prvotimke i prvotimci Radničkog, a Mihajlo Knežević je izneo svoje impresije viđenim :
Uvek mi predstavlja zadovoljstvo prisustvovanje ovakvom vidu prezentacije rukometa. Rad sa decom izaziva posebne emocije i budi sećanje na moje početke bavljenja ovim sportom. Primetno je bilo veliko interesovanje dece i želja da se na svojevrsnom javnom času rukometa prikažu u najboljem svetlu. Uočili smo poveći broj talentovanih đaka sa zavidnim motoričkim predispozicijama i nadam se da će se veliki broj njih priključiti treninzima i da će jednog dana poneti crveni dres i biti važne poluge u prvom timu Radničkog.
Treninzi dečaka generacije 2013. godišta se održavaju u sportskoj sali škole “Moma Stanojlović” utorkom i četvrtkom od 21 sat, kao I nedeljom u sali druge kragujevačke Gimnazije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar