Profesionalni ugovori za trojicu omladinaca

Fudbalski klub Radnički 1923 danas je potpisao profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz sopstvene omladinske škole. Na trogodišnju vernost klubu sa “Čika Dače” obavezali su se doskorašnji omladinci Uroš Arsenijević, Milan Gvozdenović i Ognjen Lakićević, koji su svojim radom, ponašanjem, zalaganjem i igrama u prethodnoj sezoni zaradili poverenje uprave i sportskog sektora.

Radi se o pitomcima “klase 2002” i kragujevačkoj deci koja su prošla sve mlađe selekcije kluba sa “Čika Dače”.

Uroš Arsenijević igra na poziciji centralnog veznog igrača, a u protekloj sezoni zabeležio je učinak od tri gola i čak deset asistencija u Omladinskoj ligi Srbije.

– Potpisivanje profesionalnog ugovora sa klubom u kome sam ponikao predstavlja veliku čast i u isto vreme ostvarenje dečačkog sna. Potrudiću se da opravdam ukazano poverenje i pružim svoj doprinos ostvarenju klupskih ambicija – poručio je u emotivnom tonu Arsenijević.

Milan Gvozdenović, koji pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača, bio je jedan je od najvažnijih šrafova u igri omladinske selekcije Radničkog 1923 u prethodnoj sezoni i u velikoj meri je doprineo opstanku “đavolčića” u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

– Privilegija je to što mi je klub u kome sam naučio prve fudbalske korake ukazao poverenje i omogućio prostor za dalju igračku afirmaciju. Iskreno sam zahvalan na tome i ubeđen sam da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo – nije krio zadovoljstvo mladi fudbaler sredine terena.

Konačno, Ognjen Lakićević je pouzdani defanzivac, koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama štopera i levog beka. Može se pohvaliti podatkom da je bio jedan od igrača sa najvećom minutažom u redovima “đavolčića” prethodne sezone, a pored dobre defanzive pokazao je i da mu postizanje golova nije strano, pa je tako protivničke mreže tresao u četiri navrata.

– Velika mi je čast potpisati prvi profesionalni ugovor u karijeri sa klubom takve reputacije i tradicije kao što je Radnički 1923. Zahvalio bih se klubu na ukazanom poverenju, koje ću se potruditi da opravdam dobrim učinkom na terenu – jasan je novopečeni prvotimac kragujevačkog superligaša.

Post Author: Milan

Ostavi komentar