Profesionalni ugovor za Filipa Milikića

Da Radnički 1923 ozbiljno računa na igrače iz sopstvenog omladinskog pogona, pokazuje i potpisivanje dvogodišnjeg profesionalnog ugovora sa doskorašnjim kapitenom omladinske selekcije Filipom Milikićem.

Ovaj mladi fudbaler, koji je u julu proslavio svoj dvadeseti rođendan, na “Čika Daču” je stigao još kao sedmogodišnjak. Prošao je sve mlađe selekcije Radničkog 1923 i bio predvodnik generacije “đavolčića” koja je izborila povratak u Omladinsku ligu Srbije.

Milikić je u finišu prošle sezone dobio priliku da debituje i za prvi tim, a sada je konačno došao trenutak da potpiše i prvi profesionalni ugovor sa klubom.

Kao fudbaler koji može da odgovori zahtevima na više pozicija, kako u odbrani, tako i u veznom redu, Filip će svakako biti od koristi šefu stručnog štaba Aleksandru Linti u nastavku prvoligaške sezone, posebno jer se ubraja u takozvane “bonus” igrače.

Filip Milikić je još jedan u nizu fudbalskih “bisera” “isklesan” u omladinskoj školi Radničkog 1923. Njegov primer je ujedno i najbolji dokaz da pravi talenat kad-tad ispliva na površinu i dobije priliku za dalje dokazivanje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar