Prijem za učesnike Sportskih igara mladih Srbije 2020

Za učesnike Sportskih igara mladih Srbije 2020 i njihove  trenere, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport upriličio je prijem u salonu uprave grada. Prijemu su prisustvovali Dragan Đorđević, predsednik Saveza za školski sport i Dragan Sretenović, sekretar Saveza. Učenici kragujevačkih osnovnih škola na Međunarodnom finalu u konkurenciji od preko 500 najuspešnijih mladih sportista u regionu osvojili dva treća mesta u tenisu i malom fudbalu i 4. mesto u šahu.

Grad Kragujevac stoji uz mlade sportiste i školski sport na svim takmičenjima jer  na taj način želimo da stavimo akcenat na talentovane takmičare i razvoj školskog sporta, poručio je Stevović, član Gradskog veća.  Programom  razvoja sporta kroz podršku  mladim takmičarima želimo da stavimo akcenat i na školski sport jer je to jedan od načina obnavljanja regrutne baze, a s druge strane na osnovu postignutih uspeha pokušavamo da u školske klubove uvedemo i drugu decu koja do sada nisu imala takva interesovanja. U planu je da sve to podignemo na viši nivo i, iako znamo da neće biti jednostavno, uspećemo u tome, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća.

Sportske igre mladih je sportska manifestacija za decu i omladinu i kragujevački Savez za školski sport već šest godina pruža podršku u održavanju igara. Osnovni cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života, druženje kroz sport i zabavu, a mladi se nadmeću u deset sportskih disciplina – mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah.  Iz godine u godinu zbog interesovanja mladih za Igre, one su postale  najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar