Prijem za Komarova, evropskog šampiona u rvanju

U Svečanom salonu zgrade Gradske uprave danas je priređen prijem za reprezentativca Srbije u rvanju, inače člana Rvačkog kluba „Kragujevac“, Aleksandra Komarova, koji je na Evropskom prvenstvu u Bukureštu osvojio zlatnu medalju. Evropskog šampiona u pratnji potpredsednika Rvačkog saveza Srbije, Đorđa Kalanovića, u ime Grada je dočekao Predrag Stevović, član Privremenog organa grada. Čestitajući Komarovu osvajanje šampionske titule, on je naglasio da njegov uspeh značajan i za grad, jer će Kragujevac biti još bolje pozicioniran na sportskoj mapi.

Mnogo znači kada imate rvača ovakve klase koji je pretendent i za olimpijsku medalju. Za Kragujevac je to izuzetno važno jer bi onda ispod Dunava i Save, i to u našem gradu, imali čak dve medalje što nije zabeleženo decenijama, kazao je Stevović. Lokalna samouprava je u poslednje vreme obezbedila odgovarajuća sredstva i infrastrukturu za amaterske, pojedinačne i školske sportove. U narednom periodu Kragujevac će dobiti i prvu multifunkcionalnu borilačku salu koja će sigurno doprineti da imamo još ovakvih momaka, najavio je on. Ocenivši da je Rvački klub „Kragujevac“ sada i kvalitativno i kvantitativno ojačan i da nas to jača i kao grad, Stevović je izrazio nadu da ćemo imati još prilika da se ponosimo Aleksandrovim vrhunskim rezultatima, kao i da će novoizgrađena sala biti prostor u kome će on, kada se povuče iz aktivnog rvačkog takmičenja, raditi sa mladima i prenositi im svoje vanserijsko svetsko iskustvo.

Osvrnuvši se na proteklo prvenstvo, Komarov kaže da je žreb bio težak i takmičenje dosta naporno. Kako bi osvojio titulu šampiona morao je da pobedi prethodnog evropskog i aktuelnog olimpijskog prvaka. On je najavio da mu je naredni cilj osvajanje norme na takmičenju u Bakauu.

Potpredsednik Rvačkog saveza Srbije je istakao da se prvi put u istoriji grada i kluba dešava da neko osvaja tako veliku seniorsku medalju. Posebno nas raduje što jedan mlad klub ima evropskog šampiona jer će to značiti puno ne samo za razvoj kluba već i za buduće generacije, njihov podstrek, razvoj i motivisanje dece da se bave ovim sportom, kazao je Kalanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar