Povodom jubileja otvaranja hale „Jezero“ gostovale legende „Jugoplastike“

Pre tačno 40 godina svečano je otvorena hala „Jezero“ u Kragujevcu.Tada je na otvaranju gostovala ekipa legendarne Jugoplastike predvodjena sa u ono vreme nekoliko reprezentativaca Jugoslavije.Odigrana je prijateljska utakmica sa domaćom ekipom Radničkog iz Kragujevca.

Danas, posle 40 godina, ponovo su gostovale legende iz Splita i evocirale uspomene na taj za Kragujevac veoma značajan dan.Ponovo su gosti Kragujevca bili Rato Tvrdić, Ivo Bilanović i Branko Macura.

U sklopu proslave jubileja održan je kadetski turnir za košarkaše Splita, Radničkog, čačanskog Borca i beogradskog Partizana.

Velikane Jugoslovenske košarke primio je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Hala „Jezero” je izgrađena 1978. godine, a otvaranje je obeleženo prijateljskom utakmicom između Jugoplastike i Radničkog. Za kragujevački klub su tada igrali Bogojević, Radosavljević, Cvetanović, Gligorić, D. Milovanović, Z. Milovanović, Bogunić, Ljubičić, Tričković, Marinković, Đurić, Đorđević i Joksimović, a Splićani su nastupili u sastavu Tudor, Šošić, Kruščić, Jerkov, Vučica, Macura, Vilfan, Dukan, Bratić, Krstulović, Bilanović i Jurić. Radnički je s klupe predvodio B. Knežević, trener Jugoplastike je bio M. Rimac, a utakmicu je posmatralo 4.000 gledalaca.

Iako to nije važno ali da ipak napomenemo da je u prijateljskom meču pre 40 godina slavila Jugoplastika rezultatom 110:86.

Post Author: Milan

Ostavi komentar