Poraz u Slanoj bari nakon neizvesne završnice

Rukometašice Radničkog su u utakmici trećeg kola Arkus lige nakon velike borbe i velike doze neizvesnosti u završnici meča, poražene na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Vojvodine rezultatom 32:30, poluvreme 15:12 i tako ostale na dva osvojena boda po završetku ove runde šampionata.

U obe prethodne superligaške sezone, večerašnji rivali su igrali uzbudljive mečeve sa puno preokreta i uzbuđenja do samog kraja. Susret je krenuo u početnom ispitivanju snaga sve do rezultata 3:3 u 6. minutu, kada četvorominutnom serijom 3:0 Novosađanke vode 6:3. Zatvorile su prilaze svom golu i šutevima iz daljine uvećavaju prednost do maksimalnih 5 (10:5, 16. min). Održavale su domaće igračice pomenuto vođstvo i pored sjajnih odbrana Tamare Kostić, no nakon minuta odmora Radničkog i promene odbrambene formacije, gošće smanjuju rezultat i nakon pogotka iz kontranapada Isidore Bogunović u 27. minutu prilaze na gol zaostatka (13:12). Imale su priliku Kragujevčanke nakon uspešne odbrane da dođu do izjednačenja, no napravile su tehničku grešku u fazi napada, što je dalo priliku Vojvodini da na veliki odmor ode vođstvom 15:12.

U drugom delu igre domaće igračice su pojačale ritam i jedno vreme održavale prednost od 4 gola prednosti, no serija grešaka Kragujevčanki im omogućava da u 39. minutu dođu do najveće prednosti (23:16), što izaziva reakciju klupe Radničkog. Na gol staje Amna Pidro, koja vezuje par odbrana i uz kombinovanu odbranu koja je postala trade mark Radničkog, raspucanu Teodoru Veličković i asistenciju saigračica, Kragujevčanke dolaze do daha, pronalaze svoju igru i rezultat malo po malo počinje da se topi. Najveću šansu da naprave preokret, rukometašice Radničkog su imale u 57. minutu sa dve igračice više u polju i pri rezultatu 31:29, kada presečenu loptu ne pretvaraju u gol i ne koriste mogućnost da priđu na gol minusa protiv, odbranom 4-2, poprilično zbunjenih igračica Vojvodine, koje koriste „poklon“ Kragujevčanki i privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 32:30.

U redovima Vojvodine najefikasnija je bila Nevena Todorovski sa 9 pogodaka, dok je kod Kragujevčanki tradicionalno golgeterski najraspoloženija bila Teodora Veličković sa 13 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ana Lazić (Vojvodina)

ŽRK Vojvodina – RK Radnički: 32:30 (15:12)

Novi Sad: SC “Slana bara”. Gledalaca: 200
Sudije: Đorđe i Miloš Jevtić
Sedmerci: Vojvodina 6 (5), Radnički 4 (4)
Isključenja: Vojvodina 12 min, Radnički 14 min

Vojvodina: Raič, Čaušević 2, Ćetković 6, Lovrić, Golušin 1, Lazić 7, Ivošević, Todorovski 9, Tomić 4, Mijailović 2, Bulatović (8 odbrana), Kažić, Zafirović, Bahun, Korać 1, Petronijević.

Radnički: Dragićević, Veličković 13, Stošić, Vučićević, Pidro (5 odbrana, sedmerac), Inđić 2, K. Petrović 2, Rašković 1, Bjelak 4, Bogunović 4, D. Ranković 2, Kostić (7 odbrana), Z. Ranković 2, Andrić.

U sledećem kolu, ekipa Radničkog će biti slobodna.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar