Počinje trinaesti Gigin memorijal

Trinaesti po redu međunarodni memorijalni odbojkaški turnir u znak sećanja na prerano preminulog odbojkaša Radničkog Aleksandra Gigovića – Gigu održaće se 13. i 14. septembra u „SBB hali Jezero“.

Na listi učesnika su Crnuća iz Ljubljane, Mladi radnik iz Požarevca, Niš i domaćin turnira Radnički.
Prošlo je dvanaest godina otkako je na reprezentativnim pripremama u Ivanjici prestalo da kuca veliko srce ovog mladog sportiste i istaknutog igrača Odbojkaškog kluba Radnički iz Kragujevca. U njegovoj 24 godini života, prekinuta je jedna sportska karijera koja je mogla da ode do neslućenih visina. O tome kakav je zapravo bio Giga i koliki je njegov značaj za sve kasnije uspehe Odbojkaškog kluba Radnički govorili su oni koji su ga najbolje poznavali, njegov otac Nebojša Gigović i nekadašnji saigrač Srđan Pantelić.
“Giga je bio sportista koji je zračio svojom pojavom, neko ko je u svojoj kratkoj, ali bogatoj karijeri dosta toga dao kragujevačkoj odbojci. Drago mi je što grad Kragujevac i Odbojkaški klub Radnički već trinaest godina održavaju sećanje na Gigu kroz ovaj turnir. Mog Acu su svi voleli, a posebno navijači „Crveni đavoli“, koji su tri godine zaredom posle njegove smrti na svakoj utakmici pevali pesmu u njegovu čast. To je dokaz njegove veličine i zaista je velika tragedija što je otišao tako mlad, na vrhuncu svoje karijere. Aca je bio sportista za primer, nikada nije zapalio cigaretu, niti popio kafu, a kamoli neki alkohol. Vodio je jedan zdrav sportski život, a za to što mu se desilo još uvek medicina nema pravi odgovor. Ja se nadam da će ova tradicija ostati, jer Giga živi među nama dokle god ga se sećamo”, rekao je Nebojša Gigović.
Sećanje na Gigu evocirao je i Srđan Pantelić, tada mladi igrač Radničkog, kome je pokojni Gigović najviše pomogao da se adaptira na novu sredinu.
“Ja sam u Kragujevac stigao sa 17 godina i kada sam priključen prvom timu, upravo je Giga bio taj koji je napravio neku vrstu konekcije između nas mlađih i iskusnijih igrača. Pamtim ga po puno lepih stvari i zaista mi nedostaje. Pokojni Dejan Brđović video je u njemu lidera, igrača koji je trebao da bude glavni oslonac ekipe u narednih nekoliko godina. Mislim da on snosi velike zasluge za sve one kasnije uspehe Radničkog. Drago mi je što sećanje na Gigu živi kroz ovaj turnir i verujem da će se ova tradicija nastaviti”, poručio je Pantelić.
Za odbojkaše Radničkog ovaj turnir predstavljaće još jednu dobru priliku da provere trenutnu formu pred završni deo priprema.
“Negde smo na polovini onoga što smo zacrtali u pripremnom periodu. Momci su se dobro uklopili, treneri odrađuju svoj posao maksimalno i stvari polako dolaze na pravo mesto. Iskreno se nadam da ćemo u novoj sezoni uspeti da dođemo do nekog od trofeja”, dodao je Pantelić, koji se uporedo sa aktivnom igračkom karijerom, brine i o najmlađim selekcijama kragujevačkog kluba.
Prvog dana turnira od 17 časova sastaju se Radnički i Crnuća, a od 19 časova igraju Mladi radnik i Niš. Drugog dana na programu su mečevi za plasman. Za 17 časova planirana je utakmica za treće mesto, dok je finale predviđeno za 19 časova.
Organizator turnira je Sportsko privredno društvo Radnički, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar